Βρίσκεστε εδώ:

Με αγώνες αθλητικούς τιμούμε τους αγωνιστές του Μπλόκου της Καλογρεζας

E-mail Εκτύπωση

alogreza_2011_1_19_11_34_44_mΟ Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Ν. Ιωνίας (Ο.Π.Α.Ν.), ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΝΑΤΟΛΗ Ν. Ιωνίας και ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας (Φ.Ο.Ν.Ι.), διοργανώνουν για 29η συνεχή χρονιά Αγώνες Στίβου με την επωνυμία «ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2014».

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας, στις 16.3.2014 και στις 22.3.2014 και εντάσσονται σε μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ν. Ιωνίας στη μνήμη των 22 εκτελεσμένων το Μάρτη του 1944 στο Μπλόκο της Καλογρέζας.

Συγκεκριμένα οι αγώνες περιλαμβάνουν: την Κυριακή 16.3.2014 με ώρα εκκίνησης 11.00 πμ. ΔΥΟ αγώνες δρόμου επί Δημοσίας οδού: 1.500 μ. κύρια για παιδιά και πρωτόπειρους δρομείς και 10.000 μ. για δρομείς άνω των 18 ετών. Το Σάββατο 22.3.2014 με ώρα έναρξης 13.30 θα γίνουν επίσημοι αγώνες στίβου και το διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠΒ΄& ΠΚΒ΄, με 32 συνολικά αγωνίσματα, για αθλητές σωματείων της δύναμης του ΣΕΓΑΣ.

Σας παραθέτουμε λίγες χρήσιμες πληροφορίες για τους ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ της 16.3.2014, πέραν όσων αναφέρονται στις προκηρύξεις των αγώνων.

1) Οι εκκινήσεις και οι τερματισμοί των αγώνων δρόμου επί δημοσίας οδού, θα γίνουν μέσα στο Στάδιο.

2) Οι διαδρομές των 1.500 μ. και 10.000 μ. είναι απόλυτα μετρημένες και οι δρομείς των προηγούμενων χρόνων έχουν σχολιάσει θετικά την ακρίβεια των μέτρων και των χιλιομετρικών ενδείξεων ανά χιλιόμετρο.

3) Η διαδρομή των 1.500 μ. είναι μία στροφή γύρω από τον εξωτερικό χώρο του Σταδίου.

4) Η διαδρομή των 10.000 μ. κινείται βασικά επί της κεντρικής Λεωφόρου Εθνικής Αντίστασης, διερχόμενη δίπλα από το μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας και από τις Αδριάνειες Στήλες. Είναι σχετικά επίπεδη με μικρές υψομετρικές κλίσεις. Για να συμπληρωθούν τα 10.000 μ. γίνονται ΔΥΟ στροφές των 5 χλμ.

5) Σε δύο σημεία της διαδρομής θα δοθούν στους δρομείς δύο διαφορετικού χρώματος κάρτες (ΕΛΕΓΧΟΥ) τις οποίες πρέπει απαραίτητα οι δρομείς να φέρουν και να παραδώσουν κατά τον τερματισμό τους στη γραμμή του τερματισμού.

6) Όλοι οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται ΜΙΑ ώρα πριν την εκκίνηση στο Στάδιο για να παραλάβουν την κάρτα συμμετοχής τους.

7) Οι αγώνες δρόμου θα χρονομετρηθούν με ειδικό ηλεκτρονικό χρονόμετρο και όλα τα αποτελέσματα, κατά σειρά τερματισμού και κατά κατηγορία ηλικίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Α.Ν. ( http://www.opandni.gr και http://www.aodni.gr) και του ΑΓΣ «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας (www.ags-anatoli.gr).

8) Η ενδυμασία των δρομέων θα φυλάσσεται σε ειδικό χώρο εντός του Σταδίου, για να την παραλάβουν οι αθλητές μετά τον τερματισμό τους.

9) Για όλους τους δρομείς έχουν ήδη εξασφαλιστεί: φυσικός χυμός Amita και ισοτονικό ποτό POWERADE, προσφορά της εταιρίας COCA COLA Τρία Έψιλον, φιαλίδια εμφιαλωμένου νερού ΑΥΡΑ, προσφορά του ΣΕΓΑΣ. Αναμένονται και άλλα είδη για όλους όσοι λάβουν μέρος και τερματίσουν. Όλοι θα λάβουν επίσης τιμητικό δίπλωμα.

10) Όλες οι διαδρομές θα προστατεύονται από τη δύναμη της Τροχαίας Ν. Ιωνίας, από αστυνομικούς παρακείμενων Αστυνομικών Τμημάτων και πληθώρα εθελοντών συλλόγων, φορέων και προσκόπων. Φυσικά θα υπάρχει πάντοτε ιατρός και νοσηλεύτρια (από το Νοσοκομείο Αγία Όλγα).

11) Οι μέχρι σήμερα δηλώσεις συμμετοχών δείχνουν ότι θα έχουμε νέο ρεκόρ συμμετοχών (το περσινό ήταν 1.500 συμμετοχές και στις δύο εκδηλώσεις). Οι διοργανωτές παρακαλούν όλους να τηρήσουν την καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων.

Οι αγώνες του Σαββάτου 22.3.2014 περιλαμβάνουν 32 αγωνίσματα για πολλές κατηγορίες αθλητών. Μετέχουν κάθε χρόνο σωματεία όλης της Αττικής αλλά και της Περιφέρειας (Λειβαδιά, Λουτράκι, Εύβοια, Μύκονος). Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί ΣΕΓΑΣ, με την εποπτεία επίσημων κριτών του ΣΕΓΑΣ. Θα υπάρξει φώτο φίνις για τα δρομικά αγωνίσματα.

Share

© Η ΘΕΣΗ 2007-2012