Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019
MENU

Την Πέμπτη (28/11) η εκλογή του νέου Δ. Σ. της ΚΕΔΕ - Τα ονόματα από την Αττική που θα συμμετάσχουν στο κοινό ψηφοδέλτιο Παπαστεργίου - Κυρίζογλου

Την Πέμπτη (28/11) η εκλογή του νέου Δ. Σ. της ΚΕΔΕ - Τα ονόματα από την Αττική που θα συμμετάσχουν στο κοινό ψηφοδέλτιο Παπαστεργίου - Κυρίζογλου

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την εκλογή των νέων διοικητικών συμβουλίων και των 13 Περιφερειακών Ενώσεων της χώρας, καθώς  και των εκπροσώπων τους, που θα παραστούν ως εκλέκτορες στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, τα βλέμματα στρέφονται πλέον την 28η Νοεμβρίου, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η Συνέλευση και θα αναδειχθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης των δήμων, όλης της χώρας.

Ως γνωστόν ο συνδυασμός που στηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία, που θεωρείται και το μεγάλο φαβορί, θα κατέλθει με κοινό ψηφοδέλτιο, όπου ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ακολουθώντας το πετυχημένο παράδειγμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), θα διεκδικήσουν την προεδρία της ΚΕΔΕ. Με βάση τη συμφωνία, όποιος από τους δύο λάβει τους περισσότερους σταυρούς,  θα υποστηριχθεί από όλες τις πλευρές,  ώστε να πάρει τη σκυτάλη  από τον Γιώργο Πατούλη στην προεδρία της ΚΕΔΕ.

Ηλίας Αποστολόπουλος, Δημήτρης Κάρναβος και Νίκος Μελετίου συμμετέχουν στο κοινό ψηφοδέλτιο

Στο κοινό ψηφοδέλτιο θεωρείται σίγουρο ότι θα συμμετέχουν  οι δήμαρχοι Παπάγου Χολαργού, Καλλιθέας, και Ασπροπύργου, Ηλίας Αποστολόπουλος, Δημήτρης Κάρναβος και Νίκος Μελετίου, αντίστοιχα.

Μάλιστα, προχθές το βράδυ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση 25 Δημάρχων και άλλων τόσων εκλεκτόρων της Αττικής, στον Χολαργό. Το κάλεσμα έγινε από τους Δημάρχους Παπάγου-Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο και Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, με σκοπό να συζητήσουν και να οργανωθούν για τις εκλογές της ΚΕΔΕ, που θα γίνουν στις 28 Νοεμβρίου.

Παρόντες στη συνάντηση και ο Περιφερειάρχης Αττικής και απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, καθώς  και ο υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου στο κοινό ψηφοδέλτιο;

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ακολουθώντας το παράδειγμα του προκατόχου του Γιώργου Πατούλη,  θα δείξει ενδιαφέρον και αυτός και θα συμμετάσχει στο κοινό ψηφοδέλτιο, χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από τον ίδιο.

Οι πληροφορίες μας  από τον 2ο όροφο του Δημαρχείου, μας λένε ότι ο ίδιος, παρά το ότι έχει αφιερώσει συνολικά τον χρόνο του στη διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου, το σκέφτεται, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Νίκος Χιωτάκης  υποψήφιος στο Διοικητικό Συμβούλιο ή στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ;

Ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς και σήμερα πρόεδρος της  ΠΕΤΑ Α.Ε. (ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ – ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ),  μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Νίκος Χιωτάκης , θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος, συμμετέχοντας στο κοινό ψηφοδέλτιο. Αυτό που δεν έχει διευκρινισθεί ακόμα είναι αν θα είναι υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, ή θα επιλεγεί να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Εποπτικού Συμβουλίου.

Να σημειώσουμε ότι, λόγω της μεγάλης εμπειρίας του Νίκου Χιωτάκη και της καλής αυτοδιοικητικής εικόνας που έχει, και από την πετυχημένη προεδρία του, αυτά τα πέντε χρόνια στην ΠΕΤΑ ΑΕ, και στο ότι διετέλεσε στο παρελθόν αιρετός πρόεδρος στον ΕΣΔΚΝΑ, ορίσθηκε από τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ)

Σταθερά υποψήφιος για τέταρτη φορά στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ο αντιδήμαρχος Πεντέλης και πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος

Ο Βλάσσης Σιώμος, έχοντας κερδίσει με το σπαθί του τον τίτλο του πετυχημένου αυτοδιοικητικού, αφού πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια αρχικά στον δήμο Πεντέλης, μετέπειτα στον ενιαίο δήμο Πεντέλης, ως αντιδήμαρχος σήμερα, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, αφού, εκτός του ότι είναι πρόεδρος του ΣΠΑΠ για τρίτη συνεχή θητεία (εκλογή με ποσοστό 100%), έχει εκλεγεί και στην ΚΕΔΕ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας του Εποπτικού Συμβουλίου, θα δώσει και πάλι το «παρών» συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη του νέου Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.