Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019
MENU

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΑ ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΑ ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Η Ελλάδα του μέλλοντός μας «απαιτεί» μία περιφερειακή αυτοδιοίκηση που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας»

Την ανάγκη να επιτευχθεί ο στόχος της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της Αττικής σε συνεργασία με το επιχειρείν και όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, υπογράμμισε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΑ.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή του και επισήμανε ότι προσδοκά  σε μία εποικοδομητική και γόνιμη συνεργασία.

Τα βασικότερα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν οι τρόποι στήριξης της επιχειρηματικότητας, η προσέλκυση επενδύσεων μέσω και της ενίσχυσης του θεματικού τουρισμού στο λεκανοπέδιο, η διεύρυνση των θέσεων εργασίας, η επιτάχυνση εμβληματικών έργων όπως το Ελληνικό, η αντιμετώπιση του παρεμπορίου αλλά και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι στόχος του είναι να αντιμετωπιστούν με ριζικό τρόπο οι παθογένειες που κρατούσαν κολλημένη την Αττική στο χθες και να μετατραπεί  σε μητροπολιτικό κέντρο επιχειρηματικότητας, ευζωίας και σύγχρονης, υγιούς διαβίωσης.

Όπως επισήμανε, θα υπάρχει στενή συνεργασία με το ΕΒΕΑ και θα υποστηριχθούν όσες κοινές πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί με την Περιφέρεια Αττικής και είναι προς την σωστή κατεύθυνση ενώ σημείωσε ότι θα επιδιωχθούν και νέες συνέργειες με στόχο τη στήριξη της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο διατύπωσε την πρόταση να δημιουργηθεί, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, Ακαδημία Επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης τόνισε  πως προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες, μέσω της συνεργασίας με γραφεία Περιφερειών και από  άλλες χώρες της Ευρώπης, με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου που θα ενδυναμώνει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, με αναπτυξιακό πρόσημο.

« Στόχος μας είναι να κάνουμε την Αττική μας,  Περιφέρεια πρότυπο, για τους πολίτες της. Θα επενδύσουμε σε υποδομές απαραίτητες για τη στήριξη του επιχειρείν και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προκειμένου να σταματήσουμε να παρακολουθούμε απαθείς τα παιδιά μας να φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας μία καλύτερη τύχη. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το brand name της Αττικής μας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, προκειμένου να επιστρέψει το επιχειρείν στην Αττική. Με πρόγραμμα, σχέδιο  όραμα και τη συνδρομή ανθρώπων με τεχνογνωσία και όρεξη για δουλειά», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στα εμπόδια της γραφειοκρατίας, κάνοντας λόγο για ένα «τέρας» που φρενάρει κάθε δυναμική προοπτική της Αττικής και πρόσθεσε πως η Ελλάδα του μέλλοντός μας «απαιτεί» μία περιφερειακή αυτοδιοίκηση που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας, με προσανατολισμό την ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών δυνατοτήτων, την προσέλκυση επενδύσεων, την εξωστρέφεια, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Ο κ. Μίχαλος επισήμανε ότι η σύμπλευση και η συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμικών φορέων, της αυτοδιοίκησης και των επιμελητηρίων, μπορεί να παράγει χειροπιαστά οφέλη, μπορεί να συμβάλει στη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων και να οδηγήσει στον σχεδιασμό στοχευμένων πολιτικών και μέτρων, αλλά και στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή τους, με άμεσο αντίκρισμα στην ανάπτυξη και στην απασχόληση.

PENALTY.GR