Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019
MENU

Επιστολή του Συλλόγου Κατοίκων του Ηλιακού Χωριού προς τη Διοικητή του ΟΑΕΔ για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στον Οικισμό

Επιστολή του Συλλόγου Κατοίκων του Ηλιακού Χωριού προς τη Διοικητή του ΟΑΕΔ για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στον Οικισμό

Κυρία Όλγα Πολυχρονιάδου με την παράκληση να ενημερωθεί η Διοίκηση του ΟΑΕΔ 

ΤΙ  ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΜΕ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ 

ΚΑΙ ΤΙΣ  ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ  ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ 

 

Όσοι ζούμε στο οικοδομικό τετράγωνο 1 του Ηλιακού Χωριού Πεύκης ενοχλούμαστε από την συχνή παρουσία ποντικιών και την ακόμα πιο συχνή παρουσία κατσαρίδων που μάλιστα τελευταία είναι ιπτάμενες.

Η αιτία βρίσκεται στην απαράδεκτη συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής. Ενεργεί χωρίς να σέβεται τις εγκαταστάσεις του οικισμού, ούτε και εμάς που κατοικούμε στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο.  Αποθέτει διάφορα υλικά και σκουπίδια (στέρεα απόβλητα) στο χώρο της κοινής υπόγειας ράμπας (έξοδο κινδύνου – πυροπροστασίας και πυρασφάλειας) του κτιριακού συγκροτήματος  G και του Κοινωνικού Κέντρου.

Η  Δημοτική Αρχή παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες του Συλλόγου και συγκατοίκων μας συνεχίζει να αποθέτει κάθε σκουπίδι (στερεό απόβλητο) στο χώρο.

Σημειώνω τρία ζητήματα:

Α)  Παραβιάζει η Δημοτική Αρχή όλους τους κανόνες πυρασφάλειας και πυροπροστασίας   

Β)   Ο χώρος της υπόγειας ράμπας, στον οποίο αυθαιρετεί με το να αποθέτει σκουπίδια (στερεά απόβλητα) όπως εσείς καλύτερα γνωρίζετε δεν της ανήκει – δεν της έχει παραχωρηθεί ούτε από τον πρώην ΟΕΚ  ούτε από τον διάδοχο του ΟΑΕΔ. Ούτε και θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. 

Γ)  Η Δημοτική Αρχή έχει δικά της ακίνητα. Διαθέτει δικές της μεγάλες υπόγειες εγκαταστάσεις και στα δύο Δημοτικά καταστήματα (της Πεύκης και της Λυκόβρυσης). Θα μπορούσε εκεί και αλλού σε δικούς της χώρους να αποθέτει ότι υλικά νομίζει και όχι να μας ενοχλεί.

Κυρία Πολυχρονιάδου 

Γνωρίζετε ότι στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο έχουμε μόνιμο πρόβλημα με τα συχνά εμφράγματα στο αποχετευτικό δίκτυο, με τα εμφανιζόμενα στην «κάτω πλατεία» βοθρολύματα. Μεγάλο πρόβλημα που δείχνει την έως σήμερα αδιαφορία του Υπουργείου Εργασίας, του ΟΑΕΔ αλλά και της τοπικής Δημοτικής Αρχής.

Σας ζητώ ειδικά για το θέμα της ράμπας να πάρετε ως ΟΑΕΔ όλα τα αναγκαία μέτρα για να υποχρεωθεί η Δημοτική Αρχή της περιοχής μας στην άμεση και οριστική απομάκρυνση όλων των υλικών και σκουπιδιών που με ευθύνη της έχει αποθέσει.

Επισυνάπτω: Λίγο φωτογραφικό υλικό με σκουπίδια (στερεά απόβλητα) στους χώρους της υπόγειας ράμπας, επιλογή μου είναι να μη στείλω φωτογραφίες με ποντίκια και κατσαρίδες. 

 

Πεύκη 19/7/2019

Σταυρόπουλος Γιάννης 

Κάτοικος του οικισμού και πρόεδρος του Σ.Κ.Η.Χ. 

   

PENALTY.GR