thessi.gr

thessi.gr

Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη: «Εμείς οι γυναίκες θα πρέπει να διεκδικούμε τον ρόλο μας. Θέλω τη στήριξη στο πρόσωπό μου για να μπορώ να διεκδικήσω τον ρόλο της γυναίκας στην αυτοδιοίκηση»

Για την υποψηφιότητά της στον Δήμο Αμαρουσίου στο πλευρό του Επαμεινώνδα Γαρδέλη, με την παράταξη «Μαρούσι μπορείς – Το μέλλον στα χέρια σου», μίλησε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και στη Φαίη Σκορδά, στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.
Στη ενότητα της εκπομπής που αφορούσε στην αυτοδιοίκηση, αναφορικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στον Δήμο Αμαρουσίου, η κ. Πατούλη, είπε: «Δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα θα κατέβω Δήμαρχος Αμαρουσίου. Όμως όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του συζύγου μου για την Περιφέρεια με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, θα έπρεπε να κρατήσω κάποιες ισορροπίες, έτσι, έκανα ένα βήμα πίσω, δεν κατέβηκα στην Πεύκη, έδωσα προτεραιότητα στην επιλογή και στον δρόμο του Γιώργου. Μετά, όμως, η αγάπη μου για την αυτοδιοίκηση, και την προσφορά μου μέσα από την εκπαίδευση, μέσα από την πολιτισμό, είναι μία πορεία, που εμένα μου δίνει οξυγόνο. Άρα, με την απλή αναλογική και δεδομένου ότι είχα αξιολογήσει κάποια δημοσκοπικά δεδομένα, είπα γιατί όχι, γιατί να μην εκτεθώ στην κρίση των πολιτών, όχι κατ’ ανάγκη για να βγω δήμαρχος, αλλά για να προσφέρω στα κοινά. Με την απλή αναλογική, μπορείς να εκλεγείς ως επικεφαλής παράταξης και να είναι μία έδρα, δηλαδή το αυτονόητο δικαίωμα κάθε ενεργού πολίτη και ιδιαίτερα της γυναίκας, που ξέρουμε πόσο πολύ η γυναίκα βάλλεται σε όλους τους χώρους και ιδιαίτερα στον χώρο της πολιτικής. Λοιπόν, λέω, έχω προσφέρει, είμαι στα σχολεία, παρέχω πολιτισμό, έχω φιλανθρωπικό έργο, γιατί να μην ανακοινώσω ότι κατεβαίνω υποψήφια. Από εκεί και πέρα, επειδή υπήρχαν κάποιοι μηχανισμοί, είχαν δοθεί κάποιες στηρίξεις, έκρινα ότι το να συνεχίσω την υποψηφιότητα αυτή θα έκανε κακό στον άνδρα μου. Έτσι αποφάσισα να κάνω πίσω, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα στερηθώ και το οξυγόνο και το αυτονόητο δικαίωμα να συμμετέχω στα κοινά».

Για την υποψηφιότητά της με την παράταξη «Μαρούσι Μπορείς. Το μέλλον στα χέρια σου» και την αποδοχή του κόσμου στο πρόσωπό της, η Μαρίνα Πατούλη, είπε: «Οπότε τώρα κατεβαίνω δημοτική σύμβουλος, μπορώ να προσφέρω και ως απλός στρατιώτης, στην πόλη που αγαπώ, στο Μαρούσι, με τον Νώντα τον Γαρδέλη, σε έναν συνδυασμό, ο οποίος είναι ανεξάρτητος. Ο Νώντας Γαρδέλης είναι 22 χρόνια στην αυτοδιοίκηση, είναι γιος Δημάρχου, έχει προσφέρει πλούσιο έργο από θέσεις ευθύνης στον Δήμο Αμαρουσίου, ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος στη διοίκηση του άνδρα μου, είναι τρόπον τινά μία συνέχεια της διοίκησης. Εγώ πάλι όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στον Γιώργο, αφουγκράστηκα τα προβλήματα του Αμαρουσίου, φτιάξαμε μαζί πράγματα, όπως στον τομέα του πολιτισμού όπου συνέβαλα ενεργά από την πρώτη μέρα, στο να φτιάξουμε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, έχω τη γνώση. Συνοδοιπόροι, λοιπόν, με τον Νώντα τον Γαρδέλη… Πράγματι εισπράττω πολύ μεγάλη αγάπη αλλά και για μένα το Μαρούσι είναι η οικογένειά μου. Και ιδιαίτερα αγάπη εισπράττω από τις γυναίκες, οι οποίες όταν τελικά ανακοίνωσα ότι δεν κατεβαίνω, ένιωσα ότι αυτό ήταν κάτι που τις στενοχώρησε».

Στο κλείσιμο της συνέντευξης, με αναφορά στην κάλπη της Κυριακής, η κ. Πατούλη, κάλεσε: «Απευθύνομαι στις γυναίκες, ότι εμείς οι γυναίκες θα πρέπει να διεκδικούμε τον ρόλο μας, και θέλω έναν σταυρό στήριξης στο όνομά μου, Πατούλη με τον Νώντα Γαρδέλη, για να μπορώ να διεκδικήσω στην αυτοδιοίκηση και τον ρόλο της γυναίκας».

Ολόκληρη η συνέντευξη της Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη στην εκπομπή «Το Πρωινό»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


print