thessi.gr

thessi.gr

Βλάσσης Σιώμος: Το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών, γνώση, εμπειρία, ανανέωση και συγκλήσεις – ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Βλάσσης Σιώμος, Πρόεδρος ΣΠΑΠ, Γενικός Γραμματέας Εποπτικού Συμβουλίου ΚΕΔΕ, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης (Δ.Κ. Μελισσίων): Γνώση, εμπειρία, ανανέωση και συγκλίσεις το διακύβευμα των Δημοτικών Εκλογών

Για τον κύριο Βλάσση Σιώμο δε χρειάζονται συστάσεις. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης, έχει θητεύσει με επιτυχία σε θέσεις κλειδιά τόσο του Δήμου, όσο και της Κ.Ε.Δ.Ε.   Σήμερα είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης και εκ νέου Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων αυτή  τη φορά.

Με τον κ. Σιώμο συναντηθήκαμε, στο κέντρο των Μελισσίων και στον χώρο έξω από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και με αφορμή τις δημοτικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής, στις οποίες συμμετέχει και ο ίδιος με τον συνδυασμό «Συμπολιτεία» και την Δήμητρα Κεχαγιά ως υποψήφια δήμαρχο και απάντησε στα ερωτήματά μας.

 

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητά σας:

Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος στην Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων και όχι στην Πεντέλη, όπως στο παρελθόν;

Είναι ένα ζήτημα που έχει συζητηθεί, αλλά προσωπικά δε θεωρώ ότι είναι κάτι που χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση. Για μένα ο Δήμος Πεντέλης είναι ενιαίος, κι αυτό το θεωρώ αυτονόητο. Με αυτή λοιπόν την επιλογή μας, μετά από συζήτηση και με την επικεφαλής του Συνδυασμού και Υποψήφια Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, αποδεικνύεται πως ζητούμενο για εμάς στη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι ένας ενιαίος Δήμος, σύγχρονος, έτοιμος για τη νέα εποχή στην υπηρεσία του πολίτη.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος Πεντέλης;

Δυστυχώς, τα προβλήματα είναι πολλά και μας επηρεάζουν όλους. Τις προτεραιότητες όμως για το ποια από αυτά είναι τα σημαντικότερα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, τις θέτουν οι συμπολίτες μας.  Η βελτίωση της καθημερινότητας βρίσκεται για εμάς στο επίκεντρο της προσοχής μας.   Η ελλιπής καθαριότητα, η ασφάλεια των πολιτών, τα πεζοδρόμια που είτε είναι ανύπαρκτα είτε σε άσχημη κατάσταση και δυσκολεύουν μια απλή βόλτα με καρότσι, ο ανεπαρκής φωτισμός, οι αμέτρητες λακκούβες στους δρόμους, το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης είναι τα βασικότερα προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και έχουμε σχέδιο για αυτά.  Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση επίσης, στην κοινωνική συνοχή, στην ανάπτυξη αθλητικών υποδομών, στην αναβάθμιση του πολιτισμού στο Δήμο μας και φυσικά στην καλυτέρευση των συνθηκών που επικρατούν στα σχολεία μας. Με άλλα λόγια στοχεύουμε αρχικά σε εκείνα που σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Ποιο θα θέλατε να είναι το μέλλον του Δήμου την επομένη των εκλογών;

Σε ένα Δήμο λοιπόν, με σοβαρές ελλείψεις δε μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι. Απαιτείται μια  σύγχρονη προσέγγιση στα πράγματα, που θα έχει ως επίκεντρο τον πολίτη και όχι προσωπικά συμφέροντα και σκοπιμότητες. Θέλουμε μια πόλη άξια των ανθρώπων της. Γι’ αυτό ζητάμε από τους συμπολίτες μας να μας γνωρίσουν και να μας δείξουν εμπιστοσύνη ώστε την επομένη των εκλογών να έχουμε κάνει στο Δήμο Πεντέλης το πρώτο βήμα για μία αλλαγή, για ένα άλμα προς την πρόοδο, προς τον εκσυγχρονισμό, προς το εξευρωπαϊσμό.

Στοχεύουμε να διαμορφώσουμε το μέλλον της πόλης, δημιουργώντας, ελεύθερους χώρους και νέες υποδομές.  Παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην ανάδειξη του Πεντελικού που μας περιβάλλει, αλλά κυρίως και πρωτίστως να προστατεύσουμε το περιβάλλον που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενεές.

Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να περάσει ο Δήμος μας στην ψηφιακή εποχή, μια προϋπόθεση απαραίτητη για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών μας, αλλά κυρίως για την λιγότερο γραφειοκρατική εξυπηρέτηση των Δημοτών.

Οι άνθρωποι της Συμπολιτείας έχουν όραμα, δύναμη, γνώσεις και εμπειρία ώστε να δημιουργήσουν τις καλύτερες προοπτικές για το Δήμο μας.  Ως παλαιότερος, θεωρώ αναμφίβολα συνταγή επιτυχίας τη συνύπαρξη έμπειρων υποψηφίων και νέων, με φρέσκες ιδέες που θέλουν να προσφέρουν για στα κοινά, για να πάει μπροστά ο Δήμος μας. Στη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ λοιπόν δε φοβόμαστε το καινούριο, το θέλουμε και το επιζητούμε.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ έχει καταφέρει να συνθέσει ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο, που αποτελείται τόσο από μια νέα γενιά υποψηφίων που πρώτη φορά ασχολούνται με τα κοινά, όσο και μια πλειάδα έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών.  Οι μεν φέρνουν την φρεσκάδα, τον ενθουσιασμό και την όρεξη για αλλαγή προς τον εκσυγχρονισμό της πόλης, οι δε την πείρα και τη βαθιά γνώση, του πως αυτό θα επιτευχθεί με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή της πόλης.  Το ζητούμενο όμως την επομένη των εκλογών θα είναι οι συγκλίσεις. Άρα με κίνητρο μας την ομαδική προσπάθεια και τη διαλλακτικότητα, θα κληθούμε να αναζητήσουμε πρόσωπα και ιδέες, που θα διέπονται από αρχές και αξίες που θα συμβάλλουν στην άνοδο του επιπέδου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Δήμου.

Η γνώση και η εμπειρία μας, σε θέσεις ευθύνης στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, στα Διαδημοτικά όργανα και σε θέσεις κλειδιά του Δήμου μας, αποτελούν εχέγγυο ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε και πάλι στην πρώτη γραμμή για την νέα αυτή περίοδο αναγκαίων πολιτικών συναινέσεων και συγκλίσεων. 

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δράση του ΣΠΑΠ και τη συμβολή του σε τομείς εξαιρετικής σημασίας.

Από την ίδρυσή του, ο Σ.Π.Α.Π., καθημερινά αναλαμβάνει καινοτόμες δράσεις που στοχεύουν στην προστασία και ανάπλαση του περιβάλλοντος στο Πεντελικό Όρος, ώστε να καταφέρει να καταστήσει το περιβάλλον περισσότερο ανθρώπινο, περισσότερο βιώσιμο, με περισσότερο πράσινο. Μερικές από τις δράσεις του αφορούν αναδασώσεις, ποτίσματα, αποψιλώσεις και καθαρισμούς, συνδρομή σε φυσικές καταστροφές, ενημερωτικές επισκέψεις και εκδηλώσεις κ.α. Η προστασία του περιβάλλοντος και η αξιοποίηση των φυσικών πόρων δεν αποτελεί μόνο ηθική υποχρέωσή απέναντι στις επόμενες γενιές, αλλά και μια σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα, την οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και προσπαθούμε στον ΣΠΑΠ να κάνουμε πραγματικότητα.

Στο ΣΠΑΠ είστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε ότι αφορά την ενημέρωση της νέας γενιάς. 

Το Πεντελικό είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου μας, και είναι ευθύνη όλων μας η προστασία  και η διασφάλιση του. Παιδιά και νέοι ανταποκρίνονται με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα μας σε ποικίλλες δράσεις ανάπλασης του βουνού, ενημέρωσης, δράσεις δεντροφύτευσης και αυτό είναι κάτι που μας κάνει υπερήφανους και βέβαιους πως θα αφήσουμε αυτόν τον τόσο σημαντικό πνεύμονα του Δήμου μας σε καλά χέρια! Είναι σαφές ότι η σχέση της νέας γενιάς με τη φύση πρέπει να επαναπροσδιοριστεί και τα παιδιά να κατανοήσουν τα βασικά περιβαλλοντικά προβλήματα ώστε να συμβάλουν ενεργά στην έξοδο από την οικολογική κρίση που βιώνεται τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο ΣΠΑΠ όπως έχετε επανειλημμένα θίξει οφείλει μεγάλο μέρος της επιτυχημένης λειτουργίας του και στους εθελοντές.

Σωστά. Σημαντικότατο ρόλο στην επίτευξη όλων των παραπάνω παίζουν οι εθελοντές του Συνδέσμου μας. Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ο εθελοντισμός σε όλες του τις εκφάνσεις συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, καλλιεργώντας στους πολίτες το αίσθημα της εθελούσιας και συνειδητής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Για το λόγο αυτό ο εθελοντισμός στις μέρες μας μπορεί να διαμορφώσει μια ελπιδοφόρα προοπτική για τη σύγχρονη κοινωνία, και να συμβάλλει στην ενδυνάμωση και την αναμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


print