thessi.gr

thessi.gr

Παναγιώτης Μπόλλας: Ήμουν βέβαιος ότι θα πετύχαινε ο Τάσος Μαυρίδης – ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Παναγιώτης Μπόλλας, από το 2001 που εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στον τότε δήμο Πεύκης, έχει μια συνεχή παρουσία στα δημοτικά δρώμενα, πρωταγωνιστής και στον ενιαίο δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Μετά από ένα διάλειμμα μιας αυτοδιοικητικής θητείας, δηλώνει και πάλι “παρών” από τη θέση του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό “Η Πόλη της Ζωής μας” και με υποψήφιο δήμαρχο, τον σημερινό, Τάσο Μαυρίδη.

Με τον κ. Μπόλλα η “Θ” και το thessi.gr συνομίλησαν μαζί του και απάντησε στα ερωτήματά μας.

Για το θέμα της συνεργασίας του με τον κ. Μαυρίδη μας είπε ότι δεν θα πρέπει να  εκπλήσσεται κανείς, ανατρέχοντας στην προ πενταετίας περίπου συνέντευξη που είχε δώσει και πάλι στη “Θ”, όπου είχε εκφράσει την άποψη ότι ο Τάσος Μαυρίδης, έπρεπε να είναι υποψήφιος δήμαρχος, εκφράζοντας συγχρόνως και διάθεση σύγκλησης, παρ’ όλο που αυτό το διάστημα ήταν σε διαφορετικές παρατάξεις.

“Είχα πει ότι τότε, ότι ο Τάσος Μαυρίδης πράγματι μπορεί να ενώσει και χαίρομαι που φάνηκε αυτό, από την πενταετή  θητεία  του στο τιμόνι του δήμου”, μας είπε.

Ο κ. Μπόλλας αναφέρθηκε στη συνέχεια στη συμμετοχή του στις εκλογές του 2014, όταν κατέβηκε υποψήφιος με άλλη παράταξη, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δημοτικού συμβουλίου.  “Η βούλησή μου για προσφορά στην πόλη δεν μειώνεται. Ξανασυζητήσαμε με τον δήμαρχο, αφού πρώτα ξεκαθάρισα τη θέση μου στην προηγούμενη παράταξη με την οποία είχα κατέλθει και δύο χρόνια πριν από τις εκλογές, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσω τον τρόπο άλλων, όπου έναν μήνα πριν τις εκλογές ανακοινώνονται ως υποψηφιότητες, όπως συμβαίνει σε άλλες παρατάξεις και προκειμένου να διαλυθεί οποιαδήποτε υποψία ή υπόνοια ότι μπορεί να υπάρξει κάποιου άλλου είδους σχέση ή σύνδεση, έκανα γνωστή την πρόθεσή μου και εγώ και ο δήμαρχος ο Τάσος να συνεργαστούμε για το καλό του Δ’ημου μας”, μας είπε

Αναφερόμενος στην νέα του παράταξη με τον Τάσο Μαυρίδη, δήλωσε πως θεωρεί ότι σίγουρα θα είναι και πάλι πρώτη δύναμη στον ενιαίο δήμο και θα αναλάβει και την επόμενη τετραετία τη διοίκησή του. “Αυτό βεβαίως δεν είναι τυχαίο, είναι ένα πολύ μεγάλο έργο που έχει γίνει από την πλευρά του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη και των συνεργατών. Ένα συμμάζεμα των οικονομικών του δήμου, που είναι εκπληκτικό. Εγώ δεκατρία χρόνια δημοτικός σύμβουλος δεν θυμάμαι ποτέ τα οικονομικά του δήμου να ήταν σε αυτή την ανθηρή κατάσταση. Έχει 4,5 εκατομμύρια ευρώ αυτή τη στιγμή απόθεμα ταμειακό ο δήμος. Έχει συρρικνώσει τα δάνεια από τα 10 εκατομμύρια που τα παρέλαβε στα 7,5 και έχει εξοφλήσει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους”, τόνισε ο κ. Μπόλλας.

Σχολιάζοντας το προεκλογικό σκηνικό, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές μας είπε: “Δύο παρατάξεις τις βλέπω εντελώς «μορφώματα» και δεν είναι παρατάξεις κατά την άποψη μου. Δεν βλέπω να υπάρχει κάποια προγραμματική σύγκλιση μεταξύ τους, κάποια πολιτική συνεννόηση ή μη μόνο κάποια άλλα πράγματα που συνδέουν. Θα μου πείτε τι είναι αυτά τα άλλα πράγματα που θεωρείτε εσείς ότι τους συνδέουν. Δεν μπορώ να βλέπω ένα νέο παιδί να κατέρχεται στον στίβο, να θέλει να διεκδικήσει τον δήμο, να παίρνει το χρίσμα από ένα ιστορικό κόμμα, να του αλλάζει 10 χρώματα και μετά αφού του αλλάξει 10 χρώματα για να μπορέσει να συγκεντρώσει και να συμπτύξει παράταξη να παίρνει και από τις φυγόκεντρες δυνάμεις, όσοι σύμβουλοι έχουν φύγει, – θα τους πούμε τους λόγους που έχουν φύγει – να παίρνει αυτούς και να λέει ότι είμαστε εμείς πρόσωπα που έχουμε συναντίληψη για τα πράγματα του δήμου. Δηλ. δεν τους συνδέει τίποτα άλλο ή μη μόνο η ακόρεστη φιλοδοξία τους” και συνεχίζει την κριτική του. “Δεν μπορεί δηλ. να φεύγει από την παράταξη του Τάσου  Μαυρίδη 3 μήνες 4 πριν τις εκλογές δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος εξελέγη νομίζω προς τις τελευταίες θέσεις και να λέει φεύγω για τον μόνο λόγο ότι δεν έγινα ποτέ αντιδήμαρχος. Δεν είναι πολιτικοί λόγοι αυτοί να φεύγει κάποιος από μια παράταξη και μετά να πηγαίνει στους αντιπάλους του κ. Μαυρίδη. Εκεί, άραγε, βρήκε τους λόγους; άρα γιατί πάει εκεί; πάει για να γίνει αντιδήμαρχος αν εκλεγεί. Άρα λοιπόν όλη του η σχέση και η ενασχόληση με τα κοινά είναι για το τι θέση θα πάρει”, τόνισε.

Ο κ. Μπόλλας συνέχισε την οξεία κριτική του και κατέληξε: “Όλα, αυτά δεν μπορούν να αποτελέσουν για εμένα παράταξη,  η οποία έχει ενιαία πολιτική, έχει πρόγραμμα και όραμα για τον δήμο και μία συναντίληψη”. Από τα βέλη του κ. Μπόλλα δεν ξέφυγε και ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Αντιθέτως, με εντελώς διαφορετικό ύφος προσέγγισε τις παρατάξεις των κ.κ. Κατσαρού και Κυριακίδη.

Αναφέρθηκε ακόμα στα πλεονεκτήματα της παράταξής τους, σε σχέση με τους άλλους συνδυασμούς. “Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η μοναδική δημοτική αρχή του Τάσου  Μαυρίδη, μετά από 24 χρόνια που κατάφερε να εγγράψει στον προϋπολογισμό της η Περιφέρεια 2.150 εκ Ευρώ, χρηματοδότηση για το κλειστό της Λυκόβρυσης, προκειμένου να αποπερατωθεί. Ένα έργο μεγάλης και ζωτικής σημασίας για την περιοχή της Λυκόβρυσης. Δεν είναι τυχαίο ότι για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που ο πολύς ο κόσμος δεν ξέρει ότι οι χρήσεις γης είναι πολύ σημαντικό για μια πόλη για το ποια κτήρια θα γίνονται, ότι για το δάσος Κάσδαγλη ιδιαίτερα το νοτιότερο τμήμα θα παραμείνει δασικό και δεν θα γίνει οικοδομικά τετράγωνα, όπως κάποιοι ίσως να ήθελαν, γιατί όπως εκεί ξέρουμε το συγκεκριμένο κομμάτι έχει κατοικίες”, είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της σημερινής διοίκησης του δήμου, με τις 17 παιδικές χαρές ανανεωμένες και σύγχρονες, τα ΚΑΠΗ και την κοινωνική πολιτική του δήμου, το καινούργιο λεωφορείο που αγοράσθηκε για τους παιδικούς σταθμούς,  το νέο καλαθοφόρο όχημα δωρεά, με παρέμβαση του δημάρχου, το νέο υπέρ σύγχρονο απορριμματοφόρο που σύντομα αγοράζεται και θα ενισχύσει την καθαριότητά του δήμου. Επίσης έκανε λόγο για τον καινούργιο φορτωτή για την αποκομιδή των κλαδιών, των κηπαίων απορριμμάτων και των επιχωμάτων, την ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου της Πεύκης, την ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου, όπου ήδη έχει μπει ο εργολάβος μέσα στο γήπεδό. Για τον πολυχώρο που δημιουργήθηκε στο ΟΤ9, ένα μεγάλο έργο που πιστώνεται στον πρώην δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Φωκιανό, διευκρίνισε ότι επί των ημερών του κ. Μαυρίδη οικοδομήθηκε από τα θεμέλια μέχρι και τα εγκαίνια που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο.

«Το έργο της πενταετίας πιστώνεται προσωπικά στον ίδιο τον Τάσο Μαυρίδη. Η ανάκαμψη η μεγάλη των οικονομικών μέχρι την πλήρη ίαση είναι ένα έργο που ολοκληρωτικά ανήκει στον ίδιο», μας τόνισε. Αναγνώρισε όμως, ότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από την προηγούμενη περίοδο 2010 – 2014 του Δημήτρη Φωκιανού.

«Για εμένα δεν υπήρξε καμία έκπληξη, ήμουν βέβαιος ότι θα πετύχαινε ο Τάσος. Με τον Τάσο δεν γνωριζόμαστε σήμερα, παιδιόθεν από τα μαθητικά μας χρόνια, με γνωρίζει και τον γνωρίζω και δεν είναι τυχαίο κ. Αντωνόπουλε ότι σε κάθε αυτοδιοικητική συζήτηση στην πόλη μας για το μεγαλύτερο ή μικρότερο θέμα κάποιος από την ομήγυρη που συζητάει θα ακούσει πολλές φορές να λέει «αφήστε παιδιά θα το πούμε στον Τάσο». Σε κάποια άλλη ομήγυρη μπορείτε να ακούσετε αφήστε παιδιά θα το πούμε στον Παναγιώτη για ένα θέμα του δήμου. Αυτά έχουν κερδηθεί στην κοινωνία», επεσήμανε. Μιλώντας για τον εαυτόν του μας είπε: «Πράγματι η κοινωνία μου αναγνωρίζει αγώνα προσφοράς, που γίνεται από την πλευρά μου εις βάρος της προσωπικής, της επαγγελματικής και της οικογενειακής μου ζωής. Αισθάνομαι πάρα πολύ γεμάτος, πάρα πολύ ενεργός, με πολύ μεγάλη ενέργεια να συνεχίσω να προσφέρω και είμαι και σε μία ηλικία που υπάρχει προσδόκιμο έργου σε ότι αφορά την ενασχόλησή μου με τα κοινά πάρα πολύ μεγάλο. Για τον μοναδικό αυτό λόγο ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μας», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


print