thessi.gr

thessi.gr

Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Λυκόβρυσης-Πεύκης

Την πενταετία που πέρασε, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τήρησε την υπόσχεση της και πάλεψε μαζί με το λαό της περιοχής μας για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του.

Αποκαλύψαμε και σταθήκαμε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, και στις αντιλαϊκές επιλογές της Δημοτικής Αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης που συμφωνεί στην ουσία της ασκούμενης πολιτικής.

Είμαστε η μόνη λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι σε δήμο, περιφέρεια και κυβέρνηση. 

Κλεισθένης: μία αναγκαία στρατηγική για το κεφάλαιο ενάντια στο λαό.

Η νέα μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, που είναι συνέχεια του Καλλικράτη, είναι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις σε επίπεδο δήμων και περιφερειών για την όλο και μεγαλύτερη προσαρμογή στις επιλογές των επιχειρηματικών ομίλων και όχι του λαού. Είναι επιλογές της κεντρικής εξουσίας που βρίσκουν πιστούς «υπηρέτες» σε δήμους και περιφέρειες για την ακόμα μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, την λειτουργία τομέων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπου ο δημότης πληρώνει για τα πάντα, ενώ οι παροχές συνεχώς μειώνονται.

Οι όλο και μικρότεροι προϋπολογισμοί του κεντρικού κράτους προς τους ΟΤΑ αναδεικνύουν ότι πλέον οι δήμοι θα λειτουργούν με λιγότερους πόρους από την κυβέρνηση ενώ καλούνται οι δημότες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Όλοι όσοι εμφανίζονται να διαφωνούν με τον Κλεισθένη, και ο Δήμαρχος αλλά και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, δεν λένε κουβέντα για την ουσία της μεταρρύθμισης. Ότι φορτώνει τα βάρη στους δημότες, ότι κάνει τους Δήμους ¨επιχειρήσεις¨, ότι ακόμα και οι δημοτικοί προϋπολογισμοί περνάνε από ¨κόσκινο¨ για το αν είναι ¨βιώσιμοι¨ και στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας.

Ο λαός έχει πείρα από τις προηγούμενες αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις, και πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για τη στάση της κάθε παράταξης μπροστά στις ερχόμενες τοπικές και περιφερειακές εκλογές.

Διεκδικούμε έργα που δίνουν ανάσα στο λαό και όχι έργα για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων.

Η ολοκλήρωση του έργου στο ΟΤ9 είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει την εκτέλεση έργων στο Δήμο. Η υλοποίηση του έργου που έχει συνδεθεί εδώ και χρόνια με το γνωστό χαράτσι στα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης, και κόστισε 12.5 εκ. ευρώ θα μπορούσε να δώσει ανάσα στους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής την ώρα που υπάρχει ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα και άλλα έργα υποδομής στην περιοχή.

Το ποσό αυτό που δόθηκε από κοινού από την Περιφέρεια και το Δήμο, δηλαδή χρήματα των κατοίκων, θα μπορούσε να καλύψει εξ ολοκλήρου τα τροφεία που αναγκάζονται να πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες για τα επόμενα 41 χρόνια!

Το έργο αυτό θα πρέπει να παραδοθεί άμεσα στους κατοίκους της περιοχής, για να καλύψει ανάγκες σε άθληση και αναψυχή για τους κατοίκους. Τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής που βρίσκουν σύμφωνες όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, θα δοθεί προς «αξιοποίηση» σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που από τη μία θα κερδίζουν χρησιμοποιώντας υποδομές που έχουν χρυσοπληρώσει οι κάτοικοι, από την άλλη θα αξιοποιηθεί ως ένα ακόμα βήμα,  στην ιδιωτικοοικονομική λειτουργία του Δήμου.

Διεκδικούμε την άμεση παράδοση του έργου, την ελεύθερη πρόσβαση στον αθλητισμό και την αναψυχή για όλους μακριά από την ανταποδοτική λειτουργία του και τα επιχειρηματικά συμφέροντα και παράλληλα να παλεύουμε για ουσιαστικά μέτρα και έργα, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των λαϊκών αναγκών για τα παιδιά στα σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Το αίσχος με τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, όπου οι γονείς καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, πρέπει να σταματήσει. Ο Δήμος μας έχει τα πρωτεία για τα ακριβότερα τροφεία σε όλη τη χώρα. Η υποχρέωση του Δήμου να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, για τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας, δεν συμβαδίζει με τροφεία που αγγίζουν το 25% του βασικού εισοδήματος. Η δημοτική αρχή που διατήρησε τα υπέρογκα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς έχει ευθύνη που υπάρχουν οικογένειες που ακόμα έχουν χρέος προς το δήμο λόγω του δυσβάσταχτου μηνιαίου κόστους.

Από την άλλη είναι γνωστή η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, με ελλείψεις σε αίθουσες,                 με κοντέινερ στα προαύλια, ενώ δεν υπάρχει χρηματοδότηση ακόμα και για βασικά αναλώσιμα    τα οποία ακόμα μια φορά καλούνται να πληρώνουν οι γονείς.

Διεκδικούμε υποδομές πυροπροστασίας και μέτρα δασοπυρόσβεσης για την περιοχή μας

Τα τελευταία δύο καλοκαίρια γίναμε μάρτυρες της τεράστιας καταστροφής που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην περιοχή μας, με δεκάδες κατοικίες κατεστραμμένες και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους και αγροτικής γης. Δεν γίνονται έργα πρόληψης γιατί  για τις δημοτικές αρχές δεν είναι επιλέξιμα έργα τα μέτρα προστασίας της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος αφού δεν αποφέρουν κέρδος, και δεν εντάσσονται  στην ανταποδοτικότητα.

Είναι απαραίτητο ένας δήμος με αρκετά δάση και ελεύθερους χώρους όπως ο δικός μας,            να βάλει στο επίκεντρο την προστασία τους, απέναντι σε όσους τα επιβουλεύονται, να προστατέψουν το πράσινο και την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό με μέτρα πυροπροστασίας, και ενίσχυση του πράσινου.

Είμαστε στο πλάι των εργαζομένων του δήμου και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

Ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών σημαίνει απολύσεις και υπέρογκα δημοτικά τέλη για τους δημότες. Η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης, εφαρμόζοντας την πολιτική των μνημονίων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και των προηγούμενων, ήταν αυτή που ιδιωτικοποίησε τομείς του Δήμου όπως η φύλαξη, η καθαριότητα εσωτερικών χώρων και ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει και τον ηλεκτροφωτισμό. Αντίστοιχη πολιτική ακολουθείται στον τομέα της καθαριότητας όπου πολλοί συμβασιούχοι βρέθηκαν στο δρόμο μετά από χρόνια δουλειάς.

Ήμασταν στο πλάι των συμβασιούχων-παρατασιούχων που μέχρι και σήμερα διεκδικούν το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, βρεθήκαμε στα αμαξοστάσια την περίοδο των  μεγάλων κινητοποιήσεων αλλά και στα δικαστήρια ως μάρτυρες για να παραμείνουν στην δουλειά.

Αποκαλύψαμε την υποκρισία της «αντιπολίτευσης» η οποία δεν διαφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις, και τη λειτουργία του Δήμου με ανταποδοτικά κριτήρια. Ήμασταν οι μόνοι που αποκαλύψαμε την πολιτική τους, τις μεθοδεύσεις και την υποκρισία τους, που από την μία χάιδευαν τα αυτιά των συμβασιούχων και από την άλλη αντιδικούσαν στο δικαστήριο ενάντια στο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η εντατικοποίηση λόγω έλλειψης προσωπικού, η εγκατάλειψη των εργαζομένων που με μηδαμινό εξοπλισμό και ακατάλληλες υποδομές εργάζονται καθημερινά, τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, είναι που οδηγούν σε εργατικά ατυχήματα αλλά και συνεχώς πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Ξέφτισε η «προβιά» των «ανεξάρτητων»

Όλοι οι υποψήφιοι, όλες οι παρατάξεις που τώρα εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι», «πολυκομματικοί», και ικανοί διαχειριστές του Δήμου, είναι «εξαρτημένοι» από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των χαρατσιών, των ιδιωτικοποιήσεων, των εργολάβων, των απολύσεων με την οποία συμφωνούν.

Είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν όλα αυτά που προβλέπει ο Καλλικράτης – Κλεισθένης                   υπό την σκέπη οποιασδήποτε κυβέρνησης, σε αγαστή συνεργασία με την ΚΕΔΕ. Άλλωστε υπήρξαν όλοι τους στελέχη αστικών κομμάτων, εκεί εκκολάφτηκαν πολιτικά.

Είτε «νέοι» και «άφθαρτοι» είτε «δοκιμασμένοι» και «ικανοί», όλοι λογοδοτούν στην ασκούμενη πολιτική με την οποία συμφωνούν στην ουσία της. Γι’ αυτό υπερπροβάλουν την καλύτερη διαχείριση, το «φιλικό προς τον πολίτη» δήμο, τις «έξυπνες» υπηρεσίες, μακριά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια. Δεν βγάζουν κουβέντα, για τα δημοτικά τέλη, τα δυσβάσταχτα τροφεία των παιδικών σταθμών, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, την ιδιωτικοποίηση, την ανταποδοτικότητα.

Ο νέος εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, η νεολαία, που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας, έχουν πείρα από την εφαρμοζόμενη πολιτική, και με αυτό το κριτήριο ψήφου να επιλέξουν μπροστά στις τοπικές εκλογές .

Στο δημοτικό συμβούλιο υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του λαού της περιοχής

Τα πέντε χρόνια που πέρασαν, μεταξύ άλλων δώσαμε μάχες στο δημοτικό συμβούλιο. Για να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς καθώς και την μείωση των τροφείων. Για την μείωση των δημοτικών τελών, την απαλλαγή των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των ανέργων. Για την καταβολή των μισθών καθώς και το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους του δήμου.

Η επόμενη ημέρα των εκλογών εγκυμονεί εξελίξεις για την περιοχή μας

Ήδη υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία MALL στην περιοχή της Λυκόβρυσης. Παράλληλα ο σχεδιασμός για την επέκταση του μετρό περνάει και μέσα από το Δήμο μας. Προφανώς η υλοποίηση των σχεδιασμών αυτών ανοίγει την όρεξη όλων όσων μπορούν να εκμεταλλευτούν, ελεύθερους χώρους, υποδομές του Δήμου για την επιχειρηματική δράση μονοπωλιακών ομίλων στην περιοχή μας.

Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο για την Αττική, που είναι «κομμένο και ραμμένο» στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή, δεν θα αφήσει και το δικό μας δήμο ανεπηρέαστο.

Είναι άμεση ανάγκη να ολοκληρωθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για όλο το Δήμο που βρίσκεται «στα χαρτιά» από το 1995. Η ολοκλήρωσή του θα εξασφαλίσει, την προστασία της περιοχής, τους ελεύθερους χώρους, την αποτροπή αλλαγή των χρήσεων γης μέσα στον οικιστικό ιστό.

Δημοτική αρχή στήριγμα στο λαό της περιοχής την επόμενη ημέρα

Ο λαός της περιοχής μας μπορεί να κάνει την διαφορά στις επικείμενες εκλογές για την τοπική διοίκηση και να απεγκλωβιστεί από όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν πιστούς «υπηρέτες» της πολιτικής της κυβέρνησης, που όπως και οι προηγούμενες  μεταφέρουν τα βάρη στους εργαζόμενους και στους μικροεπαγγελματίες, για να αφήσουν στο απυρόβλητο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Μπορεί να κάνει την διαφορά με την Λαϊκή Συσπείρωση, γιατί η δημοτική αρχή που θέλουμε θα είναι ο οργανωτής των αγώνων των δημοτών με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες κόντρα σε οποιαδήποτε κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, ανεξάρτητα αν θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ και των δορυφόρων τους.

  • Για να υπάρξει ανακούφιση από την αντιλαϊκή λαίλαπα που βιώνουμε, από τα δημοτικά τέλη και τις κατασχέσεις.
  • Για να είναι ελεύθερη η πρόσβαση του λαού και της νεολαίας της περιοχής στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
  • Για να αξιοποιηθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας προς όφελος του.
  • Για να φύγουν οι εργολάβοι από τις δημοτικές υπηρεσίες, να δυναμώσει ο αγώνας για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων του δήμου.
  • Για να μπει φρένο στα μεγάλα συμφέροντα που εποφθαλμιούν την περιοχή μας.
  •  Για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής μας.
  • Για να εμποδίζουμε καλύτερα και πιο αποφασιστικά τα αντιλαϊκά μέτρα.

Γιατί και εκεί που οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι έχουν την ευθύνη της διοίκησης όλα τα παραπάνω πήραν σάρκα και οστά. Αλλά και εκεί που είναι μειοψηφία, στηρίζουν-συμβάλλουν-οργανώνουν τη λαϊκή διεκδίκηση και κινητοποίηση, βάζουν εμπόδια σε αντιλαϊκές επιλογές και μεθοδεύσεις. Δήμαρχος και περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι μεγάλο στήριγμα για το λαό της περιοχής μας και για τους αγώνες που έχουμε μπροστά.

 

Ψηφίζουμε:

Γιάννη Πρωτουλη για την περιφέρεια Αττικής

και Άρη Κυριακίδη για το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


print