thessi.gr

thessi.gr

Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην Αγία Παρασκευή

Γ. Πατούλης : «Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Αττική. Τα χρήματα που προορίζονται για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών πρέπει επιτέλους να τύχουν καλύτερης διαχείρισης»

photo ag. par 14

Την Αγία Παρασκευή επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στους Δήμους της Αττικής προκειμένου να συζητήσει με τις τοπικές αρχές, φορείς, πολίτες και να ακούσει προτάσεις για την επίλυση όλων των ζητημάτων που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων.

photo ag. par 14

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Ι. Σταθόπουλο ο οποίος κατά τη συζήτηση προσδιόρισε ως προτεραιότητες τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στα Πευκάκια σε μία έκταση 23 στρεμμάτων, ένα έργο για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία μελέτη, την ενίσχυση πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών στο πάρκο Σ. Κώτσης, με έμφαση στην κατασκευή υπαίθριου θεάτρου, αλλά και στην κατασκευή κολυμβητηρίου. Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος πρόκειται για αίτημα που χρονολογείται από το 1988, αλλά μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 40%. Στο επίκεντρο βρέθηκε και το θέμα της στέγασης του Δημαρχείου σε ένα νέο χώρο καλύτερων προδιαγραφών, με στόχο την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

photo ag. par 14

Παράλληλα τέθηκε το θέμα της επιτάχυνσης των έργων διευθέτησης των όμβριων υδάτων καθώς προκύπτουν προβλήματα στην πόλη από τον όγκο των νερών που κατεβαίνει από τον Υμηττό και τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας δικτύου των όμορων Δήμων για τη συντήρηση πρασίνου στον Υμηττό ενώ όπως υπογραμμίστηκε απαιτούνται έργα ασφαλτοστρώσεων για τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

photo ag. par 14

«Σε στενή συνεργασία με  τους Δήμους θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα»

Την ενίσχυση των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών της περιοχής χαρακτήρισε ζήτημα προτεραιότητας ο κ. Πατούλης επισημαίνοντας πως πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών αλλά και για να έχουν κίνητρα να μένουν οι νέοι και να δραστηριοποιούνται στις γειτονιές που γεννήθηκαν και ζουν. Επιπρόσθετα ανέφερε πως τα ζητήματα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και της αντιπλημμυρικής θωράκισης των Δήμων της Αττικής απαιτούν άμεσες και ριζικές λύσεις χωρίς χρονοτριβές ενώ εστίασε και στην ενίσχυση των κέντρων πρόληψης υγείας, τα οποία όπως ενημερώθηκε είναι υποστελεχωμένα.

photo ag. par 14

«Για όλα αυτά τα ζητήματα θα υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός, μέσα από τη συνεχή και γόνιμη συνεργασία της Περιφέρειας και με τους 66 Δήμους της Αττικής η οποία θα συντονίζεται από μία κοινή επιτροπή που θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα» ανέφερε.

photo ag. par 14

Συνάντηση Γ. Πατούλη με  εκπροσώπους τοπικών φορέων και εμπορικών συλλόγων

Ακολούθως ο κ. Πατούλης συναντήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής,  με εκπροσώπους τοπικών φορέων και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου της περιοχής οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα ζητήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

photo ag. par 14

Ειδικότερα επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ιατρών στα κέντρα υγείας, ανάπλασης και ενίσχυσης των ελεύθερων χώρων-πλατείες- κυρίως στο συνοικισμό Αγιάννης, συντήρησης του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων, δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων. Ως μείζονα θέματα ανέδειξαν οι εκπρόσωποι των φορέων το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης χώρων στάθμευσης στην περιοχή, την καθυστέρησης δημιουργίας βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και την ηχορύπανση που βιώνουν οι κάτοικοι που διαμένουν περιφερειακά της Αττικής Οδού, καθώς όπως υπογραμμίστηκε δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες παρεμβάσεις-υαλοπετάσματα- για τον περιορισμό του φαινομένου. Επιπρόσθετα επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο του εμπορικού Συλλόγου η ανάγκη αξιοποίησης των ευρωπαικών κονδυλίων για παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που θα τονώσουν την εμπορική αγορά της περιοχής.

photo ag. par 14

«Δεν θα είμαστε  κρυμμένοι αλλά δίπλα σας»

Ο κ. Πατούλης κατά τη συζήτηση αναγνώρισε την ανάγκη ριζικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με έμφαση στις υποδομές αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα με αναπτυξιακό πρόσημο, στην ενδυνάμωση του επιχειρείν μέσω του ΕΣΠΑ και επιδοτούμενων προγραμμάτων από την Περιφέρεια. «Δεν θα είμαστε κρυμμένοι αλλά δίπλα σας για να δίνουμε λύσεις. Γιατί τα δικά σας ζητήματα είναι και δικά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

photo ag. par 14

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ της περιοχής και τη Λαική Αγορά και ολοκλήρωσε την περιοδεία του συναντώντας πολίτες, εκπροσώπους της ΔΗΜΤΟ ΑΓ. Παρασκευής, άλλων φορέων και αυτοδιοικητικών.

photo ag. par 14

«Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Αττική και τις ζωές μας αλλά και για να πάρουμε  τις τύχες στα χέρια μας. Τα χρήματα που προορίζονται για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών πρέπει επιτέλους να τύχουν καλύτερης διαχείρισης» ανέφερε και πρόσθεσε: « Η προσπάθεια που ξεκινάμε μας αφορά όλους και σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Θα σηκώσουμε τα μανίκια από την πρώτη κιόλας μέρα και θα δουλέψουμε για μία νέα ουσιαστική επανεκκίνηση».

photo ag. par 14

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» Ι. Σιδέρης, Γ.Πίσπα, Κ. Κούρταλης, Β. Παπαδοπούλου, Λ. Ψυχόπαιδας, Σ. Ευσταθόπουλος και Φ. Βρύνα.

photo ag. par 14

photo ag. par 14

photo ag. par 14

photo ag. par 14

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


print