thessi.gr

thessi.gr

Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση: Δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες οι σοβαρές αποκαλύψεις του υποψηφίου δημάρχου Στράτου Σαραούδα

 Μία κουρασμένη διοίκηση έχει εγκαταλείψει την περιουσία του δήμου και τους πολίτες της Μεταμόρφωσης

Άκρως αποκαλυπτικός για τις νέες σοβαρές ολιγωρίες της δημοτικής αρχής Μεταμόρφωσης ήταν ο κ. Στράτος Σαραούδας κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Εκεί, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης ανέδειξε την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο δημοτικό κολυμβητήριο, λόγω της παντελούς έλλειψης συντήρησης των εγκαταστάσεων του, από την πλευρά του δήμου, με αποτέλεσμα να έχουμε μέχρι και τραυματισμούς αθλητών.

Σε εγκατάλειψη το κολυμβητήριο – Τραυματισμοί αθλητών

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της “Ελπίδας για την Μεταμόρφωση” ανέφερε στην παρέμβασή του: “Με ενημέρωσαν ότι ακόμα ένα παιδί τραυματίστηκε από τα σπασμένα πλακάκια στο κολυμβητήριο. Αμέσως επισκέφτηκα το χώρο προκειμένου να διαπιστώσω την ακριβή του κατάσταση. Είναι γεγονός πως τα περισσότερα πλακάκια περιμετρικά της πισίνας είναι κατεστραμμένα και ως εκ τούτου πολύ επικίνδυνα. Μάλιστα, υπήρχαν ακόμη τα αίματα από τον τραυματισμό του αθλητή. Επίσης, χαλασμένα είναι και τα φωτιστικά στην πισίνα.”

Ο κ. Σαραούδας προχώρησε όμως και ένα βήμα παραπέρα στις συνέπειες από την εγκατάλειψη του κολυμβητηρίου, καθώς όπως ενημέρωσε, εκτός των τραυματισμών, υπάρχει και η εσωτερική διάβρωση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου (υπόγειο, λεβητοστάσιο κ.α.). Και υπογράμμισε πως η ζημιά που θα γίνει θα είναι ανυπολόγιστη σε σχέση με αυτή που θα γίνονταν με σωστή συντήρηση. Για αυτό ζήτησε επιτακτικά προς την διοίκηση να ξεκινήσει άμεσα την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Συνεχίζονται οι ρουσφετολογικές τακτικές

Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτά ο Στράτος Σαραούδας και στη συνέχεια της τοποθέτησής του αποκάλυψε μία ακόμη παλαιοκοματικού τύπου τακτική της δημοτικής αρχής. Από αυτές που έχουν βγάλει το κακό όνομα στην αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο επικεφαλής της “Ελπίδας” στο δήμο λειτουργεί το πρόγραμμα “Άθληση για όλους” για το οποίο εργάζονται εννέα γυμναστές. Η διοίκηση όμως με τις γνωστές τακτικές της έχει οδηγήσει τους περισσότερους σε παραίτηση, καθώς τους ανάγκασε να εργάζονται και πρωί και απόγευμα, αντίθετα με την αρχική συμφωνία για μία βάρδια. Οι γυμναστές με αυτό το ωράριο είναι αναγκασμένοι να πηγαινοέρχονται τέσσερις φορές την ημέρα και παράλληλα δεν μπορούν να έχουν άλλη απασχόληση και όλα αυτά για έξι ευρώ.

Ο κ. Σαραούδας κάλεσε την διοίκηση και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο που κρύβεται πίσω από αυτές τις παλαιολιθικές πρακτικές να σταματήσουν να λειτουργούν με μόνο γνώμονα τις ψήφους και να ενδιαφερθούν για το καλό των πολιτών. “Όλων των πολιτών”, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σαραούδας και συμπλήρωσε: “Για ποιο λόγο υπολειτουργεί ένα πρόγραμμα που το θέλουν οι πολίτες επειδή διώχνετε τους γυμναστές με την τακτική σας;

Τέλος ο Στράτος Σαραούδας αναφέρθηκε και στο μόνιμο πρόβλημα με τους ναυαγοσώστες στο κολυμβητήριο ζητώντας από την διοίκηση να μπορέσει να το αντιμετωπίσει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαδόπουλος επιχείρησε να δώσει κάποια πειστική απάντηση αλλά ως συνήθως μίλησε εντελώς θεωρητικά, χωρίς να μπει στην ουσία της καταγγελίας του κ. Σαραούδα. Τελικά, χρειάστηκε η παρέμβαση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να βγάλει από την δύσκολη θέση τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος με την απάντησή του επιβεβαίωσε τα όσα αποκάλυψε ο Στράτος Σαραούδας.

Που βρίσκεται ο εξοπλισμός του ασθενοφόρου του δήμου

Πρέπει να αναφέρουμε πως ένα καίριο ερώτημα για το που βρίσκεται ο φορητός απινιδωτής και ο εξοπλισμός του πρώην δημοτικού ασθενοφόρου της Μεταμόρφωσης έθεσε προς την διοίκηση ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Παναγιώτης Λουσίδης, καθώς όπως είπε ο δήμος θα πρέπει να είναι ενήμερος σχετικά. Ούτε και για αυτό το τόσο συγκεκριμένο θέμα η διοίκηση είχε κάποια ξεκάθαρη απάντηση να δώσει στον κ. Λουσίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


print