thessi.gr

thessi.gr

Θοδωρής Αμπατζόγλου: Η Νέα Εποχή στο Μαρούσι;

Ένα νέο πρόσωπο, ο φαρμακοποιός Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε πρόσφατα  την πρόθεσή του διεκδικήσει την θέση του δημάρχου Αμαρουσίου.

Από τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η «Θ», φαίνεται ότι ο κ. Αμπατζόγλου δεν είναι μόνο αυτός που θα ηγηθεί ενός συνδυασμού που θα διεκδικήσει την δημαρχία για την επόμενη τετραετία στο Μαρούσι, αλλά θα είναι, όπως όλα δείχνουν και   η συνέχεια της σημερινής δημοτικής παράταξης, που διοικεί το δήμο Αμαρουσίου τις τρεις τελευταίες θητείες, με δήμαρχο τον Γιώργο Πατούλη.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Θεόδωρου Αμπατζόγλου στην πρόσφατη ανακοίνωσή του στην «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι και η ονομασία της σημερινής παράταξης που διοικεί το Μαρούσι αλλά και στη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» που όπως φαίνεται τον προσδιορίζει πολιτικά και αυτοδιοικητικά.

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, έχει μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, αφού  επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, είχε τοποθετηθεί υποδιοικητής του ΙΚΑ, στη συνέχεια έγινε διοικητής του Ιδρύματος, για να αναλάβει το 2013, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, διοικητής του ΟΑΕΔ. Στο παρελθόν ο κ. Αμπατζόγλου είχε διατελέσει για πολλά χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι πηγές της «Θ» από τη Νέα Δημοκρατία τονίζουν ότι έχει ανάψει το «πράσινο φως» στο πρόσωπο του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, αφού θεωρείται από τα άξια στελέχη της, που έχει ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις θέσεις ευθύνης που κατείχε, χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Ακόμη, οι αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ» αναφέρουν ότι το πρόσωπο του Θεόδωρου Αμπατζόγλου εμπιστεύεται και ο σημερινός δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Να σημειώσουμε ότι οι δύο άνδρες, κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους, είχαν άψογη συνεργασία.

Όσον αφορά τώρα την υπόλοιπη ομάδα της σημερινής παράταξης του Γιώργου Πατούλη, είναι γνωστό ότι αρκετά στελέχη της, τουλάχιστον έξι, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής,  εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να ηγηθούν της παράταξης. Μάλιστα και οι έξι επισκέφτηκαν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, για το λόγο αυτό, όπου, αποχωρώντας άφησαν να εννοηθεί ότι θα υπάρξει συναίνεση στο πρόσωπο που θα επιλεγεί ανάμεσά τους.

Πάντως, δεν αποκλείεται κάποιο από τα πρόσωπα αυτά να προχωρήσει την υποψηφιότητά του και μάλιστα να βρεθεί απέναντι στον κ. Αμπατζόγλου. Π.χ. ο σημερινός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός, φαίρεται να έχει δηλώσει αποκλειστικά σε τοπικό μέσο ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου.  Από τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η «Θ», την υποψηφιότητα του κ. Βραχνού υποστηρίζουν και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Ακόμη, η επιλογή του κ. Αμπατζόγλου, πιθανόν να  έχει δυσαρεστήσει και άλλα πρόσωπα που θα ήθελαν να ηγηθούν, με δεδομένο ότι επί μια 12ετία, στήριξαν τη σημερινή διοίκηση του δήμου.

 Όλα αυτά βέβαια θα ξεκαθαρίσουν και θα γίνει γνωστή η στάση που θα κρατήσουν οι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι, στην συνάντηση της παράταξης,  που αναμένεται να γίνει σύντομα και στην οποία θα παρίσταται και ο Γιώργος Πατούλης.

Θεόδωρος Αμπατζόγλου – Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο κ. Αμπατζόγλου, γεννημένος το 1956, τελείωσε το εξατάξιο γυμνάσιο Αμαρουσίου και πέρασε στην Φαρμακευτική Αθηνώνκαι πήρε το πτυχίο του το 1980. Εννιά χρόνια αργότερα αποφοίτησε και από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά και δει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον πρώην δήμο Πεύκης, επί δημαρχίας του αείμνηστου Αντώνη Κυδωνάκη την τετραετία 1990-1994, μάλιστα τη διετία 1992 – 1994 εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Πεύκης, ασκώντας τα καθήκοντά του με εξαιρετική επιτυχία, τότε. Ο λόγος, που κατέβηκε στην Πεύκη είναι ότι εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε, για να ακολουθήσει η μόνιμη εγκατάστασή του στο Μαρούσι, διατηρώντας εκεί και το Φαρμακείο του.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε μία σύμπτωση που πιθανόν να θεωρηθεί και σημειολογική. Ο σημερινός δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έχει και εκείνος εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Πεύκης και έχει διατελέσει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου την διετία 2004 – 2006.

thessi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


print