thessi.gr

thessi.gr

Επιστολή – παρέμβαση του Νάσου Νέρη

Με επιστολή του προς την «Θ», ο Νάσος Νέρης, που έχει διατελέσει στο παρελθόν υπηρεσιακός πρόεδρος του ΑΟ Πεύκης, την εποχή που δεν μπόρεσε να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο και ορίστηκε αυτό από το Πρωτοδικείο, παρεμβαίνει στα όσα συμβαίνουν στο δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Αναλυτικά:

Αξιότιμε κ. Αντωνόπουλε,

διαβάζω με προσοχή τις ανακοινώσεις των δημοτικών παρατάξεων και κινήσεων και με την ευαισθησία που με διακατέχει για τον αθλητισμό στο Δήμο δε μπορώ να μην αναφερθώ σε ορισμένα ζητήματα που θεωρώ ότι έχουν ευρύτερο ενδιαφέρον για τους αναγνώστες σας:

Προκαλεί αρνητική εντύπωση και θυμηδία η απεγνωσμένη προσπάθεια του πρώην Δημάρχου Πεύκης κ. Θεοδωρακόπουλου να μεταφέρει τις αποδεδειγμένες ευθύνες του για την απώλεια του κλειστού γηπέδου Πεύκης του ΟΣΚ στο Ηλιακό Χωριό στον επόμενο Δήμαρχο κ. Φωκιανό. Ας μας αποδείξει ο κ. Θεοδωρακόπουλος με έγγραφα στοιχεία το αληθές των ισχυρισμών του αλλιώς ας σιωπήσει. Οι δημότες δύο φορές αποδοκίμασαν τα πεπραγμένα του στο Δήμο καταδικάζοντας μεταξύ άλλων και τη συνήθη πρακτική του να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ώστε να αποκρύπτει ανεπιτυχώς τις τεράστιες ευθύνες που έχει απέναντι στα αθλητικά σωματεία και τη νεολαία του Δήμου μας, στερώντας την ύπαρξη ενός πολύτιμου αθλητικού χώρου! Ο συνήθης κ. Θεοδωρακόπουλος βλέπει το δέντρο με σημερινή του ανακοίνωση αλλά αγνοεί το δάσος, όπου δάσος η ανέγερση των σχολείων στο Ηλιακό Χωριό!

Οι χρηματοδοτήσεις προς τα αθλητικά σωματεία που αποφασίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Δημάρχου προκαλούν στις περιπτώσεις εκείνες που οι αποδέκτες έχουν προνομιακή μεταχείριση ή δεν εφαρμόζουν στην πράξη τις αρχές διαφάνειας και δημοσιότητας στη διοίκησή τους.

Αναφέρομαι στη χρηματοδότηση με 2.500 ευρώ στο σωματείο «Αστέρας Πεύκης» το οποίο απολαμβάνει με προνομιακό και μοναδικό τρόπο στο Δήμο την αποκλειστική παραχώρηση για τις δραστηριότητές του ολόκληρης αθλητικής εγκατάστασης. Επιπρόσθετα ο Δήμος καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας του αθλητικού χώρου ενώ ας σημειωθεί ότι σημαντικό ποσοστό των αθλούμενων δεν είναι κάτοικοι του Δήμου μας.

Αντίστοιχα η ενίσχυση με 3.500 ευρώ του Α.Ο. Πεύκης δημιουργεί πολλά ερωτήματα με δεδομένο το «μυστικισμό» που κυριαρχεί στη διοικητική και οικονομική λειτουργία του Συλλόγου όπου ακόμα και κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες όπως η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου πραγματοποιούνται εν κρυπτώ!

Ανεξέλεγκτη εικόνα παρουσιάζει και το κλειστό γήπεδο της Πεύκης χωρίς έλεγχο για τους χρήστες και τις ώρες προπόνησης αφού εκτός από τις ομάδες χρησιμοποιείται και από άλλες παρέες! Η φύλαξη προφανώς είναι άγνωστη λέξη!

Στο στάδιο της Πεύκης όπου αναμένουμε ακόμα την ανακατασκευή του χλοοτάπητα και του ταρτάν στίβου, ακαδημίες, φυτώρια επαγγελματικής ομάδας φιλοξενούνται καθημερινά σχεδόν με προπονήσεις και επίσημους αγώνες! Αλήθεια, ποιος έχει δώσει την έγκριση; Υπάρχει οικονομικό αντίτιμο;

Λαλίστατοι δημοτικοί σύμβουλοι μέχρι πρότινος της Διοίκησης όπως οι κ.κ. Πατούλη και Κατραμάδος με επικοινωνιακή ευαισθησία για τις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και πολυγραφότατοι επίδοξοι μνηστήρες όπως της «Λυκόβρυση Πεύκη 2020» καθώς και το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου σιωπούν σε βάρος της αλήθειας! Ως πότε;

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία των απόψεών μου,

Αθανάσιος Νέρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


print