thessi.gr

thessi.gr

Συγκέντρωση και πορεία απολυμένων συμβασιούχων εργαζομένων στον δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης – ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν πριν από λίγο στο κέντρο της Πεύκης 15 απολυμένοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, που για 3,5 χρόνια, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, έκαναν την πιο βαριά και ανθυγιεινή εργασία στο δήμο.

Συμπαραστάτης στον αγώνα τους ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Γιώργος Δασκαλάκης.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν από την κυβέρνηση να φέρει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και από το δημοτικό συμβούλιο ξεκάθαρη απόφαση του, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η «Θ» επικοινώνησε με τον κ. Δασκαλάκη και μας μίλησε για τη σημερινή κινητοποίηση και για τη συνέχεια των αγώνων των εργαζομένων:

Παρακάτω το κείμενο που μοιράσθηκε στους πολίτες στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία.

Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης.

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης.

Λέμε όχι στις απολύσεις στο δήμο μας!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή εργασία!

Είμαστε απολυμένοι εργαζόμενοι στο Δήμο μας στην καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο. Τα τελευταία 3μιση χρόνια είμαστε αυτοί που κάνουμε την πιο βαριά και ανθυγιεινή εργασία στο δήμο. Μαζεύουμε τα σκουπίδια, καθαρίζουμε τα πεζοδρόμια, κλαδεύουμε και καθαρίζουμε τους κήπους και τα δάση, διατηρούμε τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης. Με την εργασία μας η πόλη μας διατηρήθηκε στη κατάσταση που όλοι βλέπουμε, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανήματα. Για μας αυτό οδήγησε σε αρρώστιες, εργατικά ατυχήματα,  τεράστια καταπόνηση.

Καταφέραμε με τον αγώνα μας και χιλιάδων άλλων συναδέλφων από όλη την Ελλάδα να παραμείνουμε στην εργασία μας για 3 χρόνια μέχρι χθες παρόλο που όλοι είχαμε συμβάσεις λίγο μηνών. Τίποτα δε μας χαρίστηκε! Μαζί με την εργασία μας δίναμε και τη καθημερινή μάχη για το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας απέλυσε. Για μας η Ιθάκη της εξόδου από τα μνημόνια, της δίκαιης ανάπτυξης και της επιστροφής στην κανονικότητα συνοδεύτηκε από την καταδίκη μας στην ανεργία και των οικογενειών μας στην ανέχεια. Αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα 9.000 συμβασιούχων σαν εμάς σε όλη την Ελλάδα για άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου παρά τις υποσχέσεις της που αποδείχθηκαν παραμύθια. Προσπάθησε να μας στρέψει απέναντι σε άλλους άνεργους με μία προκήρυξη θέσεων εργασίας που δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση της ανάγκες των δήμων όλης της χώρας και μέσω της οποίας η συντριπτική μας πλειοψηφία απολύθηκε, χωρίς μάλιστα μέχρι σήμερα να έχει προσληφθεί και σημαντικό μέρος όσων πέρασαν με την προκήρυξη.

Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής του Δήμου μας. Δεν πήρε ποτέ ξεκάθαρη θέση υπέρ της μετατροπής των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενώ ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι στάση θα τηρήσει στο δικαστικό αγώνα που ξεκινήσαμε. Αξιοποιεί τη προκήρυξη της κυβέρνησης για να πει πως δεν μας χρειάζεται. Την ίδια στάση τηρεί και με άλλους συναδέλφους με ελαστικές μορφές εργασίας γιατί και αυτή επιδιώκει το χτύπημα της δουλειάς με δικαιώματα και την υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών ώστε τελικά να δοθούν σε ιδιώτες. Την ώρα που απολυόμαστε εκχωρεί σε ιδιώτη την φύλαξη δημοτικής περιουσίας, επικαλούμενη την έλλειψη προσωπικού! Έτσι τα χρήματα των δημοτών θα καταλήξουν φουσκωμένα για μια ακόμα φορά στα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και όχι σε αυτούς που εργάζονται. Γι’ αυτούς φαίνεται πως έρχεται η Ιθάκη της ανάπτυξης.

Αρνούμαστε να απολυθούμε στη σιωπή! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή εργασία. Ενώνουμε την φωνή μας με τους συναδέλφους από τη Θεσσαλονίκη, από όλες τις γωνιές τις Ελλάδας, τα σωματεία και τα Συνδικάτα που εξακολουθούν να δίνουν τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία. Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε πως σε ένα σύστημα που έχει για θεό του το κέρδος και όχι τον κόπο αυτών που εργάζονται, ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία είναι μια σκληρή ταξική πάλη. Είμαστε αποφασισμένοι να την δώσουμε. Θα μας βλέπουν κάθε μέρα μπροστά στη πόλη, στο κέντρο, στα δημοτικά συμβούλια!

Θέλουμε την αλληλεγγύη σας. Η έκβαση αυτού του αγώνα δεν αφορά μόνο τη ποιότητα ζωής στη πόλη μας, αλλά και την μάχη που δίνουν καθημερινά όσοι από εμάς εργάζονται, διεκδικούν, αντιμετωπίζουν την ανεργία, την κατάσταση εξαθλίωσης των οικογενειών μας που έχουν επιφέρει οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέρμα πια στη κοροϊδία! 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να φέρει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή των συμβάσεων μας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου! 

Απαιτούμε ξεκάθαρη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


print