thessi.gr

thessi.gr

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ για το θέμα της μετεγκατάστασης των γραφείων της Αντιπεριφέρειας ΒΤ της περιφέρειας Αττικής στον Παράδεισο Αμαρουσίου

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΒΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.  ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ

Προκαλεί θλίψη η τελευταία ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης των γραφείων του Βόρειου Τομέα στον Παράδεισο επί της Λ. Κηφισίας.

Αποτελεί «ετερόκλητη ολιγάριθμη συλλογικότητα» το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου όταν, σχεδόν ομόφωνα, υιοθέτησε τίς θέσεις των κατοίκων του Παραδείσου που τεκμηριωμένα περιέγραφαν όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής τους από την μετεγκατάσταση?

Από πότε η εξοικονόμηση χρημάτων για την Περιφέρεια Αττικής μπαίνει πάνω από την περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση μιας ολόκληρης συνοικίας?

Γιατί οι τεκμηριωμένες αιτιάσεις των προσφευγόντων κατοίκων της περιοχής κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για την ενοικίαση των γραφείων της αντιπεριφέρειας του Βόρειου Τομέα, αντί να απαντώνται μία προς μία αφορίζονται και υποδηλώνουν «καιροσκοπισμούς, παρασκήνια και σκοπιμότητες»

Η μετάλλαξη της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και η εγκατάλειψη αρχών, αξιών, ακόμα και αισθητικής στο δημοκρατικό διάλογο και τη συμμετοχή των πολιτών, σε σχέση με αυτά που έλεγε το 2014, είναι κραυγαλέα και θα το διαπιστώσει πολύ σύντομα.

Αποτελεί όμως φαρισαϊσμό και η στάση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου όταν με την πολιτική της τα τελευταία χρόνια ήταν υπέρ όλων των επεκτάσεων των υπερτοπικών δραστηριοτήτων στο Μαρούσι ( Αλλαγή χρήσεων γης στο βασικό οδικό δίκτυο, επέκταση Golden Hall, θετική ψήφος στην διαδικασία αδειοδότησης του Mall, κτίριο Μυτιληναίου στον Παράδεισο, κτίριο στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι κλπ)

Ακόμα περιμένουμε την έγγραφη απάντηση της σε ερώτηση που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 Μαϊου 2018 και με την οποία την καλούσαμε να ερευνήσει μέσω της Πολεοδομίας τις καταγγελίες των κατοίκων και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις από την περιφέρεια.

Γιατί ολιγώρησε? Φταίει μήπως η κάλυψη που δίνει στον δικό της Αντιδήμαρχο που είναι αναμεμιγμένος ιδιωτικά στην υπόθεση?

Δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω και τώρα εκμεταλλεύεται για μια ακόμα φορά μικροπολιτικά το θέμα στην επικοινωνιακή κόντρα της με τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Κανένα στέλεχος της από την περιοχή δεν υπέγραψε την προσφυγή των κατοίκων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Αφήνεται μάλιστα και «παραθυράκι» όσον αφορά τη στήριξη των κατοίκων λέγοντας ότι η στήριξη δίνεται υπό όρους «εφόσον η συγκεκριμένη απόφαση επηρεάζει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών» .

Οι διοικήσεις  της Περιφέρειας και του Δήμου Αμαρουσίου έχουν εμπλακεί σε ένα αχαλίνωτο χαρτοπόλεμο χωρίς ουσία και κυρίως χωρίς να δίνεται καμία λύση στα προβλήματα. Είναι και οι δύο προσανατολισμένοι στην εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που είναι εγκατεστημένα στο Μαρούσι και προσπαθούν επιμελώς να το κρύψουν.

Η παράταξη μας από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα εξέφρασε την αντίθεση της στην μετεγκατάσταση με συγκεκριμένες ενέργειες. Ο επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκης συνυπέγραψε, ύστερα από πρόσκληση των κατοίκων, την προσφυγή τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές της διαφάνειας και της ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις που τους αφορούν χωρίς αποκλεισμούς.

Ζητάμε το υπερτοπικό κέντρο του Αμαρουσίου να κηρυχθεί πολεοδομικά κορεσμένο για νέες υπερτοπικές χρήσεις και να υλοποιηθεί μια ουσιαστική και ολοκληρωμένη ανάπλαση του που θα θεραπεύσει, όσο είναι δυνατόν, τη σημερινή υποβάθμιση και την πολεοδομική αναρχία που επικρατεί προς όφελος των κατοίκων όλων των περιοχών που γειτνιάζουν με αυτό.

10-8-2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


print