thessi.gr

thessi.gr

Τρία μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην Αγία Παρασκευή παρουσίασε ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος

«ΙΟΛΑ», ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ 1Ο   ΕΠΑΛ

Τρία μεγάλα αναπτυξιακά έργα, ιδιαίτερης υλικής και συμβολικής αξίας για το μέλλον της Αγίας Παρασκευής,  παρουσίασε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Σταθόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 12 Ιουλίου.

Πρόκειται για την ανάπλαση του κτήματος-βίλας Ιόλα που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται με 2,5 εκατ. ευρώ, το Δημαρχείο που δημοπρατείται στις 3 Αυγούστου από την Περιφέρεια Αττικής και το Επαγγελματικό Λύκειο που ολοκληρώθηκε και θα υποδεχτεί τα παιδιά το Σεπτέμβριο. Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών έργων, πέραν της σημασίας τους για την Αγία Παρασκευή, είναι ότι η πόλη τα διεκδικούσε για δεκαετίες.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα έργα αναφερόμενος στο ιστορικό, τη σημασία τους και τις ενέργειες για την υλοποίηση τους και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των Δημοσιογράφων. Ειδικότερα:

«Η Αγία Παρασκευή αποκτά τοπόσημο» σημείωσε ο κ. Σταθόπουλος ξεκινώντας την παρουσίαση της ανάπλασης του «ΙΟΛΑ».  Στη συνέχεια αναφερόμενος στην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, είπε μεταξύ άλλων ότι «είναι μια σημαντική  επιτυχία στο δύσκολο αγώνα για ανάδειξη του κτήματος-βίλας Ιόλα»,  «από εδώ και πέρα ξεκινά το έργο των μελετών και της δημοπράτησης της ανάπλασης, με την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο είμαστε προετοιμασμένοι να φέρουμε σε πέρας», «πέραν από τις μελέτες για την ανάπλαση του χώρου θα εκπονηθεί και ειδική μελέτη για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης χωρίς να φορτίζεται η γύρω περιοχή»  και τόνισε ότι:  «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ίδρυμα-μουσείο-πολιτιστικό χώρο αντάξιο της φήμης του Ιόλα, με αίθουσες εκθέσεων, πολλαπλών χρήσεων, θεάτρου, κινηματογράφου, εκδηλώσεων και πολυμέσων. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα τοπόσημο για τον Δήμο μας». Ο Δήμαρχος έκλεισε  ευχαριστώντας όλους όσοι διαχρονικά συνέβαλαν για να γίνει το όραμα πραγματικότητα και κάνοντας αναφορά στο ευνοϊκό πλαίσιο του σχεδιασμού στοχευμένων δράσεων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της χώρας που εφαρμόζει η  Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με επικεφαλής την κ. Ευγ. Φωτονιάτα

Για τη δημοπράτηση του Δημαρχείου ο Δήμαρχος υπογράμισε ότι «ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αποκτά επιτέλους το δικό του Δημαρχείο καθώς δημοπρατείται στις 3 Αυγούστου 2018 το έργο  ανέγερσης του, με  προϋπολογισμό προ εκπτώσεων 21.080.000€ και χρηματοδότηση  της Περιφέρειας Αττικής.  Το έργο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2019 και το τελικό κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο του προϋπολογισμού».

«Το Δημαρχείο είναι ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο με πολλαπλά οφέλη για την Αγία Παρασκευή»  επισήμανε και ανέφερε συγκεκριμένα ότι:

 • Δημιουργεί ένα ενιαίο κέντρο αναφοράς της πόλης μας.
 • Επιτρέπει την ενοποίηση των διάσπαρτων σήμερα σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτίρια Δημοτικών υπηρεσιών σε ένα κτίριο 3.523 τ.μ. κατάλληλο και με σύγχρονες προδιαγραφές με άμεσες συνέπειες τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων όπως  και την  εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για το Δήμο.  Θα εξοικονομηθούν τουλάχιστον 400.000 ευρώ τον χρόνο, τα οποία θα ανταποδίδονται στην κοινωνία της πόλης με έργα.
 • Αναβαθμίζει τη πολιτιστική λειτουργία του Δήμου με την σύγχρονη αίθουσα θεάτρου και εκδηλώσεων που περιλαμβάνει, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην όλη περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο γεγονός του συνδυασμού τριών έργων, δηλαδή του Δημαρχείου, του Ιόλα και του Σχολικού συγκροτήματος του Επαγγελματικού Λυκείου (πρ. Μπαρμπίκα) τα οποία δίνουν στην πόλη τους χώρους Πολιτισμού που τόσο έχει ανάγκη και τα οποία με σωστό σχεδιασμό τοποθετούν την Αγία Παρασκευή σε υψηλή θέση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας.
 • Ανακουφίζει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης με τη δημιουργία 7.751 τ. μ. για θέσεις  στάθμευσης στα τρία υπόγεια του. Έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη για την ελεγχόμενη στάθμευση, λαμβάνοντας υπόψιν και τις θέσεις του Δημαρχείου. Η υλοποίηση ελεγχόμενης στάθμευσης θα προχωρήσει άμεσα σύμφωνα με την εξαγγελία του Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στ. Ράλλη.

Κλείνοντας το θέμα ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους του Δήμου, και ιδιαίτερα την Τεχνική Υπηρεσία, που δούλεψαν για να γίνει το Δημαρχείο πραγματικότητα, όπως και την Περιφέρεια και προσωπικά την Περιφερειάρχη κ.  Ρένα Δούρου, για την ανταπόκριση στην διεκδίκησή μας και στην χρηματοδότηση του έργου.

«Υπερσύχρονο Σχολείο, στολίδι για την Αγία Παρασκευή» χαρακτήρισε ο κ. Σταθόπουλος  το κτίριο 11.000τ.μ., με όλες τις απαραίτητες υποδομές (εργαστήρια, αίθουσες, θέατρο 425 θέσεων, υπόγεια πάρκινγκ, γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ, φυτεύσεις πρασίνου, πέργκολες κ.α.) επί των οδών Λυκείου, Παπαφλέσσα και Διγενή, που θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβρη το Επαγγελματικό Λύκειο που μέχρι σήμερα στεγάζονταν σε ενοικιαζόμενο χώρο.

Το συγκεκριμένο κτίριο ( πρ.Λύκειο  Μπαρμπίκα) όπως είπε ο Δήμαρχος  «παρέμενε ημιτελές από 2008 έως το 2017 που ξεκίνησε το νέο έργο αποπεράτωσης του από τις Κτιριακές Υποδομές,  μετά από συνεχείς επισκέψεις και πίεση της Δημοτικής αρχής  και με τη συμβολή της Ι. Κοντούλη πρ. Προέδρου των ΚΤΥΠ».

Στη συνέντευξη που συντόνισε η Δημοτική Σύμβουλος Τερψιχόρη Γκιόκα, Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, παραβρέθηκαν και υπέβαλαν ερωτήσεις δημοσιογράφοι από πολλά ΜΜΕ, όπως και ο κ. Αντ. Νάτσικας εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας».

Επισυνάπτονται οι παρουσιάσεις του Δημάρχου.

                                                                                                        12/7/2018

ΙΟΛΑΣ: Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟΠΟΣΗΜΟ

Η ιστορία του εμβληματικού χώρου ξεκινάει τη δεκαετία του 1960 όταν ο διάσημος συλλέκτης έργων τέχνης και γκαλερίστας Αλέξανδρος Ιόλας  αποκτά το  κτήμα 6.700 τμ των οδών Δημοκρατίας και Χρυσοστ. Σμύρνης στην Αγία Παρασκευή Αττικής και κτίζει τη βίλα του 1.600 τμ.

Η οικία-βίλα του Ιόλα από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 φιλοξενεί περίπου 10.000 έργα τέχνης σπουδαίων ζωγράφων και γλυπτών. Ο Αλ. Ιόλας πέθανε το 1987.  Μετά το θάνατο του οι κλοπές και οι φθορές από το πέρασμα του χρόνου έφεραν το χώρο στη σημερινή του κατάσταση.

Το 1998  η βίλα  χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο   και δύο χρόνια αργότερα το κτήμα που την περιβάλει χαρακτηρίστηκε,  με τροποποίηση του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής (ΦΕΚ 451, 31-8-2000), ως «Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων» του Δήμου. Από τότε η απόκτηση του κτήματος και της βίλας από το Δημόσιο αποτέλεσε διαρκή στόχο των Κυβερνήσεων και των Δημοτικών αρχών.

Η Δημοτική μας αρχή κινήθηκε, με σχεδιασμό και πίστη στην ανάγκη της απόκτησης του ακινήτου και  στόχο την ανάδειξη του  σε Πολιτιστικό τοπόσημο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του. Με επιμονή και μεθοδικότητα ο Δήμος προχώρησε βήμα-βήμα αυτόν το σχεδιασμό μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα:

 • Στις 29/11/2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής πήρε με μεγάλη πλειοψηφία απόφαση  καταρχήν έγκρισης απευθείας αγοράς του κτήματος και της βίλας.
 • Στις 18/7/2017 το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε την ιστορική απόφαση αγοράς του κτήματος και της βίλας με δόσεις (με τίμημα πολύ μικρότερο του αρχικού, μικρότερο από την εκτίμηση του ορκωτού Εκτιμητή και από την αντικειμενική αξία) και την ανάδειξη της σε πολιτιστικό τοπόσημο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του.
 • Στις 28/12/ 2017 η πολύχρονη περιπέτεια του ακινήτου έλαβε τέλος καθώς  υπεγράφη στο Δημαρχείο το συμβόλαιο αγοράς του από το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Έτσι άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για την αποκατάσταση του , προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθεί ως κέντρο σύγχρονης τέχνης και χώρος πολιτιστικών, επιστημονικών και τεχνολογικών δράσεων.
 • Άμεσα μετά την απόκτηση του ακινήτου και συγκεκριμένα στις 16/1/2018, ο Δήμος υπέβαλε στο ΕΣΠΑ πρόταση με τίτλο «Δημιουργική επανάχρηση ιδιοκτησίας ΙΟΛΑ στο Δήμο Αγίας Παρασκευής» για χρηματοδότηση ανάπλασης του κτήματος και του διατηρητέου κτιρίου της βίλας ΙΟΛΑ. Στην παρουσίαση της πρότασης στο Δημοτικό Συμβούλιο τονίστηκε ιδιαίτερα ότι πέραν από τις μελέτες για την ανάπλαση του χώρου θα εκπονηθεί και ειδική μελέτη για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης χωρίς να φορτίζεται η γύρω περιοχή.
 • Στις 28/2/2018 η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου έκανε δεκτή την εισήγηση του Κεντρικού Συμβούλιου Νεώτερων Μνημείων από τις  25/1/2018 και έδωσε έγκριση για να προχωρήσει η πρόταση χρηματοδότησης της ανάπλασης του κτήματος και του διατηρητέου κτιρίου της βίλας.
 • Στις 15 Ιουνίου Εγκρίθηκε η πρόταση για χρηματοδότηση με 2.500.000 € της ανάπλασης του κτήματος και της βίλας ΙΟΛΑ από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στη δράση «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» .

Οι τελευταία αυτή εξέλιξη είναι μια σημαντική  επιτυχία στο δύσκολο αγώνα για ανάδειξη του κτήματος-βίλας Ιόλα,  που αποτελούσε  όραμα και πάγιο διεκδικητικό αίτημα όλων των Δημοτικών Αρχών, των πολιτών και των φορέων της Αγίας Παρασκευής για δεκαετίες.

Από εδώ και πέρα ξεκινά το έργο των μελετών και της δημοπράτησης της ανάπλασης, με την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο είμαστε προετοιμασμένοι να φέρουμε σε πέρας. Ξεκινήσαμε άμεσα την προετοιμασία του Ανοικτού Διαγωνισμού που απαιτείται για την δημοπράτηση των μελετών. Η μελέτη θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Ιστορίας του κτιρίου , αλλά και στον σχεδιασμό διαχείρισης του χώρου όπως αυτός θα προκύψει.

Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ίδρυμα-μουσείο-πολιτιστικό χώρο αντάξιο της φήμης του Ιόλα, με αίθουσες εκθέσεων, πολλαπλών χρήσεων, θεάτρου, κινηματογράφου, εκδηλώσεων, βιβλιοθήκης, διδασκαλίας και πολυμέσων. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα τοπόσημο για τον Δήμο μας.

Ταυτόχρονα η επιτροπή για το κτήμα-βίλα Ιόλα που όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο το 2017 και στην οποία συμμετέχουν ο Δήμαρχος Ι. Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Π. Χαραλάμπους, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Άγγ. Κότιος, ο Καθηγητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Νικ. Σουλιώτης,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Κρητικίδης, ο ειδικευμένος σε θέματα ΟΤΑ Νομικός Β. Χατζηγιανάκης και οι κάτοικοι  Αγ. Παρασκευής  Δ. Καλιαμπάκος Καθηγητής ΕΜΠ και  Μιχ. Γαβράς Ιατρός,  πρ. Δημ. Σύμβουλος έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για τον προσδιορισμό της μορφής και του πλαισίου λειτουργίας και διαχείρισης  καθώς και τον σχεδιασμό ενεργειών προβολής και προσέλκυσης ενδιαφέροντος για του αναδυόμενο πολιτιστικό κέντρο.

Αξίζει  να σημειωθεί ότι πρόσφατα (14 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018) το ίδρυμα της Credito Valtellinese με έδρα στο Μιλάνο διοργάνωσε  έκθεση στην Κατάνια, με τίτλο “Έκκληση για την οικία Ιόλα”, ενώ υπάρχει πρόθεση να γίνει στη βίλα έκθεση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ντε Κίρικο, με έργα του Ιταλού καλλιτέχνη, καθώς και άλλων καλλιτεχνών που εκπροσωπούσε ο Ιόλας.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι διαχρονικά συνέβαλαν για να γίνει το όραμα πραγματικότητα. Θα ήταν παράλειψη μου να μην σημειώσω ότι η εξέλιξη αυτή έγινε εφικτή στο ευνοϊκό πλαίσιο του σχεδιασμού στοχευμένων δράσεων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της χώρας που εφαρμόζει η  Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με επικεφαλής την κ. Ευγ. Φωτονιάτα.

Γιάννης Σταθόπουλος

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΚΤΑ  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αποκτά επιτέλους το δικό του Δημαρχείο καθώς δημοπρατείται στις 3 Αυγούστου 2018 το έργο  ανέγερσης του, με  προϋπολογισμό προ εκπτώσεων 21.080.000€ και χρηματοδότηση  της Περιφέρειας Αττικής.  Το έργο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2019 και το τελικό κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο του προϋπολογισμού.

Το οικόπεδο των 3.691 τμ στο οποίο θα ανεγερθεί το Δημαρχείο  έχει πρόσοψη επί της οδού Αγίου Ιωάννου 7-9 και προορίζεται αποκλειστικά γι αυτό το σκοπό, όπως προκύπτει από την  τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Παρασκευής σύμφωνα με το ΦΕΚ 27Δ/19.2.1970.   Για το σχεδιασμό του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε το 2003. Στη συνέχεια εκπονήθηκαν όλες οι μελέτες εφαρμογής που ολοκληρώθηκαν σε τρία στάδια και έτυχαν όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τα εκάστοτε Δημοτικά Συμβούλια και της τελικής θεώρησης της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Για όλες αυτές τις ενέργειες ευχαριστώ όλους τους διατελέσαντες Δημάρχους.

Το έργο, για το οποίο δεν είχε βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης, εντάχθηκε στις 22/11/2016 στα προς εκτέλεση έργα της Περιφέρειας Αττικής και ακολούθησαν οι διαδικασίες επικαιροποίησης των μελετών, υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης  και προσυμβατικού ελέγχου.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο σχεδιασμός του κτιρίου έγινε με γνώμονα τον Δημόσιο χαρακτήρα του έργου. Αποτελεί συμβολικά το σημαντικότερο κτίριο στην περιοχή, ανοικτό στον κάθε πολίτη. Τόσο οι παροχές υπηρεσιών προς τον πολίτη όσο και η συνολικότερη λειτουργία του προσδίδουν ένα ιδιαίτερο λειτουργικό και συμβολικό χαρακτήρα στο συγκεκριμένο κτίριο.

Από πλευράς λειτουργικότητας το κτίριο θα εξυπηρετεί τον πολίτη επιτρέποντας την εύκολη πρόσβαση και εξυπηρέτηση του, καθώς και την άνετη και ,επιτέλους, αξιοπρεπή χρήση από τους εργαζομένους. Από πλευράς συμβολικής θα είναι ανοικτό και οικείο σε κάθε Δημότη εκφράζοντας συγχρόνως το ειδικό βάρος του συμβολικά σημαντικότερου κτιρίου της πόλης δίνοντας κεντροβαρικότητα στην όλη περιοχή.

Το Δημαρχείο είναι ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο με πολλαπλά οφέλη για την Αγία Παρασκευή. Ειδικότερα:

 1. Θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο κέντρο αναφοράς της πόλης μας.
 2. Θα επιτρέψει την ενοποίηση των διάσπαρτων σήμερα σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτίρια Δημοτικών υπηρεσιών σε ένα κτίριο 3.523 τ.μ.  κατάλληλο και με σύγχρονες προδιαγραφές με άμεσες συνέπειες τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων όπως  και την  εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για το Δήμο.  Θα εξοικονομηθούν τουλάχιστον 400.000 ευρώ τον χρόνο, τα οποία θα ανταποδίδονται στην κοινωνία της πόλης με έργα.
 3. Θα αναβαθμίσει τη πολιτιστική λειτουργία του Δήμου με την σύγχρονη αίθουσα θεάτρου και εκδηλώσεων που περιλαμβάνει, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην όλη περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο γεγονός του συνδυασμού τριών έργων, δηλαδή του Δημαρχείου, του Ιόλα και του Σχολικού συγκροτήματος του Επαγγελματικού Λυκείου (πρ. Μπαρμπίκα) τα οποία δίνουν στην πόλη τους χώρους Πολιτισμού που τόσο έχει ανάγκη  και τα οποία με σωστό σχεδιασμό τοποθετούν την Αγία Παρασκευή σε υψηλή θέση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας.
 4. Θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης με τη δημιουργία 7.751 τ. μ.  για θέσεις  στάθμευσης στα τρία υπόγεια του. Έχουμε ήδη εκπονήσει μελέτη για την ελεγχόμενη στάθμευση, λαμβάνοντας υπόψιν και τις θέσεις του Δημαρχείου. Η υλοποίηση ελεγχόμενης στάθμευσης θα προχωρήσει άμεσα σύμφωνα με την εξαγγελία του Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στ. Ράλλη.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του Δήμου, και ιδιαίτερα την Τεχνική Υπηρεσία, που δούλεψαν για να γίνει το Δημαρχείο πραγματικότητα, όπως και την Περιφέρεια και προσωπικά την Περιφερειάρχη κ.  Ρένα Δούρου, για την ανταπόκριση στην διεκδίκησή μας και στην χρηματοδότηση του έργου.

                                                                                         Γιάννης Σταθόπουλος

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ: ΕΝΑ ΥΠΕΡΣΥΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                                                                                    

Σε ένα υπερσύχρονο Σχολικό κτίριο 11.000τ.μ., πραγματικό στολίδι, με όλες τις απαραίτητες υποδομές (εργαστήρια, αίθουσες, θέατρο 425 θέσεων, υπόγεια πάρκινγκ, γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ, φυτεύσεις πρασίνου, πέργκολες κ.α.) επί των οδών Λυκείου, Παπαφλέσσα και Διγενή, θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβρη το Επαγγελματικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής, που μέχρι σήμερα στεγάζονταν σε ενοικιαζόμενο χώρο.

Το συγκεκριμένο κτίριο ( πρ.Λύκειο  Μπαρμπίκα)  παρέμενε ημιτελές από 2008 έως το 2017 που ξεκίνησε το νέο έργο αποπεράτωσης του από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»,  μετά από συνεχείς επισκέψεις και πίεση της Δημοτικής αρχής  και με τη συμβολή της Ι. Κοντούλη πρ. Προέδρου των ΚΤΥΠ.

Αξίζει να αναφέρω ότι ομάδα μαθητών-καθηγητών του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Αγίας Παρασκευής, συνέταξε τη δική της πρόταση για την διαμόρφωση υπαίθριων χώρων του νέου κτιρίου που παραδόθηκε μαζί  το ψηφιδωτό λογότυπο «1ο ΕΠΑΛ», το οποίο δημιούργησαν μαθητές από σπασμένα κεραμικά και πλακίδια και ενσωματώθηκε στο έργο.

 

                                                                                                   Γιάννης Σταθόπουλος

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


print