thessi.gr

thessi.gr

Με όραμα να αλλάξει την Αγία Παρασκευή δημιουργήθηκε η Ομάδα Ενεργών Πολιτών «Αλλάζουμε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα στην Αγία Παρασκευή οι Γιάννης Μυλωνάκης, Ελισάβετ Πετσατώδη, Γιάννης Λογοθέτης, Μαρία Ρεμπούτσικα,  Έλλη Κομνηνού, Χρήστος Λαμπρινάκης και Σέβη Σταυροπούλου στην οποία ανακοινώθηκε η ίδρυση της ομάδας ενεργών πολιτών, με το όνομα «Αλλάζουμε».

Να σημειωθεί ότι την ιδρυτική διακήρυξη που διάβασε ο Γιάννης Μυλωνάκης προσυπογράφουν 101 κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής.

Στην Ομάδα «Αλλάζουμε» μετέχουν πολίτες με έντονη παρουσία και δράση στην τοπική κοινωνία, αλλά και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Μυλωνάκης, Γιάννης Λογοθέτης, Μαρία Ρεμπούτσικα και Ελισάβετ Πετσατώδη.

Με τη δημιουργία της η ομάδα «Αλλάζουμε» αποκτά και ισχυρή δημοτική παρουσία αφού είναι και η τρίτη δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο μετά την διοίκηση και την παράταξη Αγία Παρασκευή η πόλη μας.

Σε ερώτηση της «Θ» αν θα η ομάδα θα δηλώσει την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο ως δημοτική ομάδα έλαβε την απάντηση ότι οι συμμετέχοντες δημοτικοί σύμβουλοι διατηρούν την αυτοτέλειά τους.

Παρουσιάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη της Ομάδας, ο Γιάννης Μυλωνάκης ανέφερε ότι   κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία της είναι η πίστη όλων στις δυνατότητες της Αγίας Παρασκευής και η επιδίωξη να αναβαθμιστεί η πόλη και να γίνει καλύτερη η ζωή των κατοίκων της.

«Αντιλαμβανόμαστε», είπε ο κ. Μυλωνάκης, «ότι η αδιαφορία ή απροθυμία να εμπλακούμε ενεργά, επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό που δεν μας αρέσει. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να μη συμβιβαστούμε με αυτή την πτωτική πορεία. Να πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια για ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης μας και να αλλάξουμε ότι δεν μας αξίζει. Να αναλάβουμε δράση, με τη δημιουργία της ομάδας ενεργών πολιτών «Αλλάζουμε».

  • Αλλάζουμε σημαίνει ότι δεν περιοριζόμαστε στο να διαπιστώνουμε, να δυσφορούμε και να διαμαρτυρόμαστε, αλλά ότι θέτουμε ρεαλιστική και υλοποιήσιμη ατζέντα για την πόλη μας. Δημιουργούμε προοπτική.
  • Αλλάζουμε σημαίνει ξεπερνάμε κομματικούς φραγμούς, «ταμπέλες» και αγκυλώσεις του χθες και δουλεύουμε μαζί.
  • Αλλάζουμε σημαίνει σταματάμε να μιλάμε για τους δημότες και μιλάμε με τους δημότες.
  • Αλλάζουμε σημαίνει εγκαταλείπουμε τη λογική της διαχείρισης και υιοθετούμε τη λογική της ανάπτυξης.
  • Αλλάζουμε δεν σημαίνει διορθώνουμε το παλιό. Αλλάζουμε σημαίνει φέρνουμε το καινούριο.

Η Σέβη Σταυροπούλου, μιλώντας στη συνέχεια, τόνισε ότι «είμαστε εδώ σήμερα, γιατί θέλουμε από εδώ και στο εξής κάτι διαφορετικό. Έχουμε τόσο νέο κόσμο, με όρεξη, με διάθεση να αφήσουμε το παρελθόν, με πίστη σε ένα τρόπο σκέψης και δράσης,  που θα ακυρώσει κατεστημένα, θα πετάξει ταμπέλες, θα εστιάσει στον άνθρωπο πιο άμεσα, θα μας ξεμπλοκάρει».

«Σκοπός μας», είπε η Μαρία Ρεμπούτσικα, «είναι μια πόλη που θα παράγει πολιτισμό, ποιότητα ζωής και θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα για ένα καλύτερο κοινωνικό-οικονομικό αποτέλεσμα, τόσο για το ανθρώπινο, όσο και για το φυσικό περιβάλλον».

Ο Χρήστος Λαμπρινάκης, ανέφερε ότι «ο καθένας μας με τη γνώση και την εμπειρία του μπορεί να γίνει, ιδιαίτερα σε εποχές αναζήτησης και μετάβασης, σημαντικός συντελεστής των πραγμάτων. Να επιταχύνει τις μεταβολές. Να εκφράσει αυτές τις μεταβολές. Και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών, που ζητούν σήμερα, απομακρυνόμενοι σταθερά από το χθες, νέους τρόπους, νέα αντίληψη και νέα στάση απέναντι στα δημόσια πράγματα».

Ο Γιάννης Λογοθέτης έκλεισε την παρέμβαση του λέγοντας: «Με βαθιά την συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το καινούριο και διαφορετικό για να ανατρέψει το παλιό και φθαρμένο, αλλά με βαθύτερη την πίστη στην ανάγκη αυτό να εκφραστεί στην κοινωνία της πόλης μας, σας καλώ όλες και όλους, να στηρίξετε την νέα αυτή πρόκληση».

«Η συμμετοχή μου στην Ομάδα», ανέφερε η Έλλη Κομνηνού. είναι προϊόν της αγωνίας που βιώνουμε όλοι ότι δεν πάει άλλο, ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Ή εφησυχάζεις και αρκείσαι στις επικρίσεις,  ή συμμετέχεις με όλες σου τις δυνάμεις προκειμένου να επιτευχθεί αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη: Μια πόλη με ταυτότητα, μια πόλη υπέρ των δημοτών της!».

Κλείνοντας την παρουσίαση, η Ελισάβετ Πετσατώδη τόνισε ότι «Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί και όχι δεν γίνονται θαύματα. Έχουμε μάθει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ότι οι τομές γίνονται δύσκολα και απαιτούν στρατηγική, μέθοδο και συνέπεια. Το χειρότερο που μπορούσε να μας συμβεί ήταν να αφομοιωθούμε από την επικρατούσα λογική και να μην αντιδράσουμε ή να αποθαρρυνθούμε και να γυρίσουμε στο σπίτι μας… Ξεκινάμε σήμερα μια προσπάθεια από κοινού να αποδείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Και ότι ναι, ο σχεδιασμός δομείται συλλογικά και όχι ατομικά.»

Μετά την παρουσίαση και τις ομιλίες ακολούθησαν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τα μέλη της ομάδας.

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ: Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ

ΣΕΒΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΕΛΛΗ ΚΟΜΝΗΝΟΥ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΕΤΣΑΤΩΔΗ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


print