thessi.gr

thessi.gr

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου: Ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού στο Μαρούσι την Τρίτη 19/9/17

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:45 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:30 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 13:00.

Με μια προκλητική εισήγηση, η Διοίκηση του Δήμου που την υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, επαναφέρει  θέλοντας να επικαιροποιήσει, την απόφαση του 2015 για την μακροχρόνια εκχώρηση του ηλεκτροφωτισμού για 12 χρόνια και για να είναι σίγουρη  η Διοίκηση ότι ο εργολάβος δεν θα χάσει τα λεφτά του δεσμεύει και μέρος των ανταποδοτικών.

Για ακόμα μια φορά έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη μας, ότι κυβέρνηση και διοίκηση του Δήμου είναι από την ίδια μεριά. Υλοποιούν μέχρι κεραίας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαιτήσεις των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που θέλει βασικές υπηρεσίες των δήμων να περνάνε στα εργολαβικά συμφέροντα.

Ο σχεδιασμός και η μεθοδολογία της κυβέρνησης και της διοίκησης του δήμου είναι ίδια. Φροντίζουν καταρχήν να απαξιώσουν την υπηρεσία και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή. Να βγάζουν τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους ως ανίκανους να ανταποκριθούν  για τη συγκεκριμένη δουλειά και ότι ο μόνος «σωτήρας» είναι ο εργολάβος.

Και οι δύο τον ίδιο στόχο έχουν.  Να προστατέψουν ή ακόμα και να αυξήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και για να προστατέψουν τον εργολάβο δεν διστάζουν να δεσμεύουν και ένα μεγάλο μέρος των ανταποδοτικών τελών. Για αυτό και η διοίκηση του Δήμου κάνει χρήση του συγκεκριμένου νόμου , για αυτό και η κυβέρνηση δεν τον κατήργησε όπως διαλαλούσε όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Για τον ίδιο λόγο και ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ μιλάει για την αποκέντρωση των υπηρεσιών του κεντρικού κράτους. Να μπορεί να ξεπουλά υπηρεσίες, να τσακίζει και να λεηλατεί το εισόδημα των δημοτών και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Αυτό είναι το μοντέλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει να μας περάσει ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Βέβαια δεν λέει ότι όποια υπηρεσία έφυγε από το κράτος συνειδητά υποβαθμίστηκε από τη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών και σήμερα οι δημότες την πληρώνουν ακριβά μέσα από το αντίτιμο και τα τροφεία.

Για τον ίδιο λόγο θέλει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να τελειώνει με την αξιολόγηση εργαζομένων που είναι προαπαιτούμενο για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση από τους θεσμούς. Σκοπός της αξιολόγησης δεν είναι να φτιαχτεί ένα καλύτερο δημόσιο που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά και των υπολοίπων λαϊκών στρωμάτων. Σκοπός και στόχος είναι η δημιουργία ενός μικρότερου κράτους άκρως επιτελικού με τους δημοσίους υπαλλήλους πειθήνια όργανα χωρίς φωνή αντίδρασης που θα υπηρετούν την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων μας αφορά όλους. Αφορά καταρχήν τους εργαζόμενους γιατί αύριο θα χάσουν τις δουλειές τους, αφορά όμως και τους δημότες γιατί αυτοί θα καλεστούν να πληρώσουν τα κέρδη του εργολάβου. Και με την παρούσα ιδιωτικοποίηση η «μπάζα» του εργολάβου δεν θα είναι και τόσο μικρή.

Καλούμε την δημοτική αρχή να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα. Την προειδοποιούμε ότι εργολάβος στο δήμο δεν θα μπει όσα τεχνάσματα και αν χρησιμοποιήσει, όσα ψέματα και να πει. Γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως γνωρίζουν και οι δημότες, ότι όποιες ιδιωτικοποιήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι πολύ πιο υποβαθμισμένες και στοιχίζουν το διπλάσιο και το τριπλάσιο από όταν τις εκτελούσε προσωπικό του Δήμου αφού μοναδικό κριτήριο του εργολάβου είναι το κέρδος.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι, ο λαός του Μαρουσιού πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να αναρωτηθούν ως πότε θα σφίγγουμε το ζωνάρι, θα στερούμαστε ακόμα και βασικές ανάγκες για εμάς και τα παιδιά μας για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τώρα ήρθε η στιγμή να αμφισβητήσουμε το σημερινό σάπιο σύστημα που το μόνο που γεννά είναι φτώχια και μιζέρια για εμάς και αμύθητα πλούτη για μια χούφτα κεφαλαιοκράτες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του δήμου, το λαό του Μαρουσιού, τους μαζικούς φορείς να δώσουν δυναμικό παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 19 του Σεπτέμβρη στις 18:45 στο δημαρχείο.  

Παράλληλα καλούμε και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12:30 μέχρι το τέλος ωραρίου αλλά και μαζικό παρών στη συγκέντρωση στις 13:00 στην Ομόνοια.

Η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη.

Εκ του Δ.Σ. του Σωματείου

print