thessi.gr

thessi.gr

Έτοιμο το πρότυπο σχολικό συγκρότημα στην Καλλιθέα Πεντέλης – Εγκαινιάζεται την Κυριακή 4/9 – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα νέο υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στον δήμο Πεντέλης, κάνοντας πραγματικότητα το όραμα,  αλλά και τους αγώνες 20 περίπου ετών του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη.

Με δήλωση του στο thessi.gr ο δήμαρχος Πεντέλης εκφράζει την ικανοποίηση και τη χαρά του για την ευόδωση αυτού του οράματος, κάνει αναφορά στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος και καλεί τους κατοίκους στα εγκαίνια που θα γίνουν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11:00 π.μ..

Στη διασταύρωση των οδών Ιάσωνος και Ήρας στην Καλλιθέα Πεντέλης, σε έναν χώρο 13,5 στρεμμάτων, το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Νηπιαγωγείο ανοίγουν τις πόρτες τους, από τη φετινή σχολική χρονιά, στα παιδιά που θα φοιτήσουν, σε αυτά.

Σε αυτό το κτιριακό κόσμημα, που κατασκευάστηκε με σύμπραξη του ιδιωτικού καi του δημόσιου τομέα, έρχεται να προστεθεί και ένα Αθλητικό Κέντρο που αποτελείται από Κλειστό Γυμναστήριο και τρεις ανοικτούς χώρους άθλησης.

Το Νηπιαγωγείο που εκτείνεται σε 600 τμ και αποτελείται από χώρο υποδοχής, αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, δύο αίθουσες εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους έχει τη δυνατότητα να δεχθεί 50 παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας.

stergioy sxoleia 4

Το Δημοτικό αντίστοιχα εκτείνεται σε 2.500 τ.μ., έχει δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες πληροφορικής, φυσικοχημείας, ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών,  αναρρωτήριο, γραφείο διοίκησης, γραφείο ενημέρωσης γονέων, γραφείο συλλόγου γονέων τους αναγκαίους βοηθητικούς χώρους και είναι δυναμικότητας 300 μαθητών.

Το Κλειστό Γυμναστήριο είναι σύγχρονων προδιαγραφών και πολλαπλών χρήσεων έχει 206 καθίσματα, αποδυτήρια κοριτσιών και αγοριών και τα απαραίτητα γραφεία και προαλείφεται  να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της μαθητιώσας νεολαίας.

stergioy sxoleia 5

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στην πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα εκδηλώσεων που βρίσκεται στην είσοδο του Δημοτικού Σχολείου, που μπορεί να λειτουργήσει και ανεξάρτητα από αυτό, αφού έχει και εξωτερική είσοδο – έξοδο.

Το σχολείο έχει σύγχρονο σύστημα πυρανίχνευσης, πυρόσβεσης και μέτρησης διοξειδίου του άνθρακα που ρυθμίζει αντίστοιχα τον εξαερισμό των αιθουσών, έχει προβλεφθεί η δυνατότητα σύνδεσης με φυσικό αέριο, όταν αυτό έρθει στην περιοχή και διαθέτει δεξαμενή πυρόσβεσης, αντλιοστάσιο, δεξαμενή ομβρίων.

stergioy sxoleia 6

Στον χώρο έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στο περιβάλλον με πράσινες αναπλάσεις και φυτεύσεις.

Όταν αρχίσει να λειτουργεί θα έχει καθημερινή φύλαξη και θα υπάρχει εκπρόσωπος του αναδόχου, ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος, ώστε να λύνεται άμεσα όποιο πρόβλημα προκύψει.

stergioy sxoleia 3

Να επισημάνουμε, επίσης,  τα έργα κυκλοφοριακής πρόσβασης και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, με συστήματα οπτικής σήμανσης – φανοί που αναβοσβήνουν και τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια, σηματοδότηση δρόμου που ενημερώνει για τη διέλευση μαθητών και συχνές διαβάσεις, ανάμεσα σε άλλα.

Δεν πρέπει να παραβλέψουμε την εκπληκτική θέα που έχει το συγκρότημα, από το οποίο έχεις τη δυνατότητα να δεις τόσο τον Σαρωνικό όσο και τον Ευβοϊκό, αλλά και την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

stergioy sxoleia 7

Το σύστημα με το οποίο κατασκευάστηκε το σχολικό αυτό συγκρότημα θεωρείται πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, αφού για πρώτη φορά, το Δημόσιο ανάθεσε σε ιδιώτη όχι μόνο την κατασκευή, αλλά και τη συντήρησή  του για διάστημα 25 ετών. Αυτό σημαίνει ότι ο κατασκευαστής θα είναι υπεύθυνος και για την τεχνική διαχείριση του σχολείου, από τις καμένες λάμπες, έως τυχόν φθορές στο κτίριο.

Το thessi.gr ευχαριστεί τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας ΑΤΕΣΕ Α.Ε. για την ενημέρωση και την ξενάγηση στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος.

stergioy sxoleia 8 stergioy sxoleia 9

print